Ринок сировини: Нафта дорожчає, золото стабільне

Ринок сировини: Нафта дорожчає, золото стабільне
АР

Ціна нафти за підсумками вчорашніх торгів зросла на 11% і показала найбільше денне зростання з 28 лютого. Головним чинником зростання цін на нафту стало зростання котирувань на американському фондовому ринку, а також посилення очікувань щодо зниження видобутку нафти країнами ОПЕК у другій половині березня.

Сьогодні сира нафта торгується в діапазоні 46-47 доларів за барель. Стримуючим чинником зростання цін на сиру нафту може стати зниження попиту в США на 3,5% за підсумками минулого тижня. Однак, ми вважаємо, що вірогідне зниження видобутку нафти країнами ОПЕК після 15-го березня буде визначальним фактором висхідного руху цін. На нашу думку, ціна нафти у другій половині березня зросте до 50 доларів за барель.

Учора ми спостерігали корекцію на ринку золота в результаті продовження ралі на американському фондовому ринку. Сьогодні торги по золоту відбуваються із зниженням котирувань в діапазоні 920-930 доларів за унцію. Ми вважаємо, що попит на золото як інструмент збереження вартості відновиться після завершення поточного ралі на фондовому ринку США. На нашу думку, нинішнє зростання котирувань акцій на американському фондовому ринку є не більш ніж "ралі ведмежого ринку", що підтверджується очікуваннями щодо прибутку американських компаній.

Так, згідно із опитуванням Bloomberg, сумарний прибуток американських компаній, що входять у кошик індексу S & P 500, може впасти на 39% в 1 кварталі 2009 року, а за підсумками року має скоротитися на 10%. Ми очікуємо відновлення попиту на золото в другій половині березня, що призведе до зростання ціни до рівня 950 доларів за унцію.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK