Минулого тижня на українському ринку єврооблігацій переважала позитивна динаміка

Минулого тижня на українському ринку єврооблігацій переважала позитивна динаміка
Reuters

За словами аналітика інвестиційної компанії Concorde Capital Олександра Климчука, ціни на українські папери нарешті припинили падіння, а до кінця тижня ціни на облігації якісних емітентів виросли.

"Поява прогресу в переговорному процесі з надання другого траншу кредиту від МВФ, а також отримання прибутку найбільшим банком США - Bank of America слідом за Citigroup і JPMorgan позитивно відобразилися на котируваннях майже всіх українських єврооблігацій", - пояснює аналітик.

Климчук зазначає, що глобальний ріст цін підтримало і те, що згідно з опублікованими у четвер даними, роздрібні продажі в США у лютому впали всього лише на 0.1% при прогнозі зниження на 0.5%.

"Прибутковість по суверенних єврооблігаціях у доларах знизилася на 450 базисних пунктів на короткому кінці кривої і на 70 базисних пунктів - на довгому", - каже Климчук.

При цьому він зазначає, що український CDS також змінив свою динаміку і в цю п'ятницю опустився до 4500 базисних пунктів, що свідчить про припинення зростання побоювань інвесторів щодо платоспроможності українського уряду.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK