Кабмін має намір на 10 років звільнити від податків проекти альтернативної енергетики

Кабмін має намір на 10 років звільнити від податків проекти альтернативної енергетики
novaera.te.ua

Для вказаної пільги запропоновано внести відповідні зміни до закону Про оподаткування прибутку підприємств.

Суми коштів, вивільнених у зв'язку із наданням податкової пільги, згідно із проектом закону, будуть скеровані платником податку на здешевлення вартості продукції.

У разі порушення цільового використання коштів платник податку зобов'язаний визначити прибуток, не обкладений податком у зв'язку із наданням податкової пільги, та оподаткувати його протягом поточного періоду, а також сплатити пеню у розмірах та за період, які визначає законодавство.

Також Кабмін пропонує на період до 1 січня 2019 року встановити можливість застосування бонусної амортизації для нових (тих, що не були в експлуатації) основних фондів (обладнання), які виробляють енергію із альтернативних джерел для власного споживання.

Крім того, проектом закону передбачено внесення змін до закону Про податок на додану вартість, згідно із яким до 1 січня 2019 року будуть звільнені від сплати ПДВ операції із ввезення на митну територію України обладнання для виробництва енергії із альтернативних джерел енергії, якщо таке обладнання не виробляють на митній території України.

Порядок ввезення, обсяги і перелік обладнання для виробництва енергії з альтернативних джерел енергії встановлює Кабінет Міністрів.

До 1 січня 2014 року уряд пропонує звільнити від оподаткування акцизним збором біопаливо пропорційно відсотку вмісту у ньому біокомпоненту. Це заплановано реалізувати через зміни у законі Про ставки акцизного збору і ввізного мита.

Перелік біологічних видів палива, перелік підприємств, що мають право виробляти біопаливо, правила зберігання та реалізації біопалива у роздрібній мережі затверджує Кабмін.

Змінивши закон Про ставки акцизу на спирт етиловий та алкогольні напої, уряд хоче встановити нульову ставку акцизу на біоетанол, який використовують підприємства для виготовлення біопалива.

Як повідомлялося, сьогодні, 16 березня, Європейський банк реконструкції та розвитку заявив про намір виділити не менше 8 млн. доларів на розвиток проектів альтернативної енергетики та енергозбереження.

Нагадаємо, 22 січня, перший віце-прем'єр Олександр Турчинов задекларував плани уряду про перехід на альтернативні види палива.

Головною метою реалізації проектів є зменшення обсягу споживання природного газу шляхом заміщення традиційних енергоресурсів альтернативними джерелами енергії.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK