Огляд ринків: США у корекції

Огляд ринків: США у корекції
АР

За словами голови департаменту аналітики Юрія Бєлінського, згідно зі звітом American Express, прострочення кредитів за кредитними картками понад 30-ти днів склали 5,3% від загальної кількості таких кредитів, тоді як у грудні 2008 і січні 2009 прострочення склали 5,1% і 4,7% відповідно.

У підсумку котирування акцій групи фінансових компаній у структурі індексу S & P 500 у цілому знизилися на 1,9%, перервавши 34% зростання минулого тижня, каже експерт, зазначивши, що другим лідером зниження у структурі індексу S&P 500 стала група технологічних компаній, показала зниження на 1,7%.

"Як ми й очікували, негативного фону вчорашнім торгам додало оголошення результатів промислового виробництва США у лютому, яке показало зниження вже четвертий місяць підряд, на цей раз на 1,4%", - пояснює Бєлінський.

Як зазначає експерт Astrum Investment Management, за підсумками дня індекси S & P 500 і DJIA знизилися на 0,2% і 0,1% до рівнів 754 і 7217 пунктів.

"Таким чином, стає очевидним, що ралі нинішнього ведмежого ринку є досить вразливим до негативних новин, і може закінчитися, як тільки набереться критична маса негативу", - пояснює Бєлінський.

Водночас, європейський ринок вчора виріс, яким рухало рішення міністрів фінансів великої двадцятки підтримати світову банківську систему, у тому числі позбутися від проблемних активів для прискорення відновлення економічного зростання. Так, інтегральний європейський індекс DJ Stoxx 600 виріс на 2,7% до 173 пунктів. За оцінками експертів, загальний розмір збитків фінансових компаній на сьогодні становить 1,2 трлн. дол, що робить задачу позбавлення від "поганих" активів складною і дорогою, розповів Бєлінський.

"Таким чином, вплив рішень G20 на фондові ринки може стати недовговічним", - пояснює він.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK