Ринки: угод скоро не буде

Ринки: угод скоро не буде
Reuters

Як повідомляється, широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (FundMarket) знизився на 0.1%, досягши рівня в 19,39 пункту. У той же час, за розрахунками ГК "ТАСК", індекс ПФТС упав на 0,30% - до 204,74 пункту.

Ринок як і раніше потерпає від хронічної відсутності активності та ліквідності. Перша угода на біржі була зроблена тільки в 12:50 (по акціях Авдіївського коксохімзаводу). В цілому ж, до початку торгів на платформі було заведено 20 угод обсягом майже 13 млн грн.

Гравці перестали реагувати на біржовий ринок і орієнтуються виключно на позабіржовому. Підтверджує це і співвідношення біржових і позабіржових угод, прагне з кожним місяцем до нуля. Не виключається варіант, коли на платформі не буде реальних угод, тільки заклад.

Якихось сильних новин, здатних розворушити учасників до дій, немає ні з вітчизняного фронту, ні з зарубіжних. Підтримка сьогодні може бути тільки з боку російського фондового ринку, де спостерігається значний ріст.

Аналітики ГК ТАСК відзначають, що ринок знаходиться в сонному стані. На їхню думку, учасники ринку, можливо, передчасно очікують відкоту на розвинених фондових ринках.

"Технічні угоди є, а ринку немає. Може друга половина дня буде активніша, хоча будь-яка угода порівняно з відсутністю угод вранці - вже зростання активності", - відзначає начальник аналітичного департаменту Андрій Шевчишин.

Гривня продовжує стабільно торгуватися в межах позначки в 8 грн за дол Промисловість дещо піднялася в лютому порівняно з січнем, але все-таки спад в 32% залишається для ринку більш ніж істотним. Експерти Investment Management вважають, що зростання промисловості в лютому на 5,4% викликаний ефектом низької бази проблемного січня.

"Галузі, що працюють на внутрішній споживчий попит, у 2009 р. покажуть меншу глибину спаду, їх динаміка буде залежати від темпів падіння реальних доходів населення", - відзначають аналітики.

Серед емітентів, що провели заведені угоди, варто виділити лідерів падіння: ВАТ Шахтоуправління Покровське (ПФТС: SHCHZ) (-15%), ВАТ Укртелеком (ПФТС: UTEL) (-10,98%), Центренерго (ПФТС: CEEN) (-6 , 42%), ВАТ Авдіївський коксохімічний завод (ПФТС: AVDK) (-2,54%).

Піднялися в ціні емітенти - Дніпроенерго (ПФТС: DNEN) (30,05%), Західенерго (ПФТС: ZAEN) (2,36%), ВАТ Славутський солодовий завод (ПФТС: SSOL) (1,53%).

У той же час, на українському ринку зовнішнього боргу, за словами експертів ІК Трійка Діалог Україна, короткі українські суверенні єврооблігації з погашенням у серпні поточного року продовжували в понеділок рости в ціні, підтягували за собою папери з погашенням у 2011 році при меншому на них попиті.

"В результаті Україна-9 за останній місяць піднялася в ціні з 64,00-68,00 до 79,75-80,25, а її прибутковість упала відповідно з 110-120% до 74%", - повідомляють аналітики.

Фіксація прибутку після тривалого зльоту американських індексів призвела до деякого відкоту ринку.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK