Учасники тютюнового ринку відреагували на можливе подорожчання сигарет

Учасники тютюнового ринку відреагували на можливе подорожчання сигарет
moikompas.ru

"У січні, коли ставки акцизного збору для сигарет з фільтром тимчасово встановлено на рівні 60 грн за 1000 штук, обсяг їх виробництва в країні знизився на 1,7 млрд штук у порівнянні з січнем минулого року", - зазначив директор із корпоративних питань JTI-Україна Дмитро Редько.

На їхню думку, у разі ухвалення законопроекту, сигарети буде вигідно ввозити з Росії контрабандою.

"У цьому випадку мінімальна сума акцизного збору з пачки сигарет з фільтром в Україні буде у 2,4 рази вищою, ніж у Росії", - заявив керівник відділу корпоративних зв'язків Бритіш Американ Тобакко Україна Андрій Кріль.

Крім того, представник організації За майбутнє без куріння Наталя Торопова підтримала ініціативу депутатів.

"Під час економічної кризи - більш раціональним кроком є наповнення бюджету за рахунок акцизу на тютюн і алкоголь, а не за рахунок урізування соціальних виплат", - заявила в коментарі Корреспондент.net Торопова.

За її словами, таким шляхом уже пішли США, Литва, Латвія і Гонконг.

Вона підкреслила, що в результаті останнього подорожчання пачки в середньому на одну гривню лише 18 копійок пішло в державну скарбницю, а все інше виявилося чистим прибутком тютюнових компаній.

У даному випадку, наголосила Торопова, мова йде про те, що підвищення цін дійсно збільшить наповнення держбюджету, а не доходи виробників сигарет. В організації За майбутнє без куріння підрахували, що за дев'ять наступних місяців бюджет отримає додатково 3,7 млрд гривень.

Нагадаємо, народні депутати пропонують з 1 травня збільшити ставки акцизу на сигарети без фільтру в 2,2 рази, з фільтром - на 60%. Таким чином, роздрібні ціни на сигарети з фільтром підвищать на 1,25-2 грн за пачку - із нинішніх 2,5-8,5 грн за пачку (у середньому 3,8 грн) до 3,75-10,5 грн ( в середньому 5,2 грн) за пачку.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK