Директор МВФ привітав рішення ЄС виділити позику фонду

Директор МВФ привітав рішення ЄС виділити позику фонду
novosti.err.ee

Про це йдеться в офіційній заяві МВФ.

"Я вітаю зроблене сьогодні оголошення Європейського союзу підтримати кредитні можливості МВФ у формі позики, яка становить 100 мільярдів доларів" - заявив Стросс-Кан.

"Керівництво ЄС, як і уряд Японії, зробило важливий крок у бік стабілізації глобальної системи в період безпрецедентного стресу. Ця прихильність слугуватиме підвищенню впевненості в тому, що ресурси МВФ будуть достатніми для фінансових потреб його країн-членів, особливо на зростаючих ринках у випадку , якщо їм доведеться звертатися за допомогою до МВФ "- зазначив Стросс-Кан.

"Це рішення подає сигнал про те, що міжнародне співтовариство готове надати підтримку зростаючим ринкам і зміцнити їх стійкість перед обличчям хаосу на фінансових ринках" - йдеться в заяві МВФ.

"Я також вітаю рішення ЄС подвоїти підтримку свого власного платіжного балансу для країн-членів, що знаходяться поза зоною євро, як внесок у зміцнення довіри в регіоні, що зазнав жорстких випробувань глобальною фінансовою кризою", - заявив Стросс-Кан.

Нагадаємо, вчора 20 березня, лідери 27 країн Євросоюзу погодилися на збільшення бюджету Міжнародного валютного фонду вдвічі, до 500 млрд. доларів, для подолання світової фінансової кризи і запобігання подібних криз у майбутньому. При цьому внесок ЄС становитиме 75 млрд. євро.

Раніше країни ЄС вже виділили близько 200 млрд. євро на порятунок банків та допомогу основним галузям економіки.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK