Корреспондент: В Україні зростає армія добровільних банкрутів

Корреспондент: В Україні зростає армія добровільних банкрутів
Корреспондент

У руках у харківського підприємця Олександра Васильєва судове рішення, яке оголошує його банкрутом. "Життя починається з білого аркуша", - сказав він Корреспонденту. Ще вчора цей успішний власник мережі інтернет-кафе і офісів навіть і не думав про розорення. Надійний бізнес, вигідні партнери і великий кредит у розмірі $ 1,8 млн. обіцяли щасливе майбутнє регіонального буржуа.

Як пише журнал, ілюзії Васильєва зруйнувала криза, яка настала, й спочатку змусила орендарів виїхати з його офісів у більш дешеві приміщення, а потім звела до нуля відвідуваність його мережі закладів. У підсумку виплачувати дорогий доларовий кредит стало нічим.

До офіційного оголошенням свого банкрутства підприємця підштовхнула остаточна відмова позикодавцем надати кредитні канікули на виплату великої доларової позики, яка з падінням гривні виросла практично вдвічі. Тепер же банкрутство - добровільний відхід з поля бою - дозволило йому списати значні залишки кредитів без сплати величезних штрафних санкцій, нарахованих йому кредиторами.
"Сьогодні це єдиний варіант цивілізовано вирішити свої проблеми з боргами і почати все спочатку", - резюмує Васильєв.

Як зазначає Корреспондент, саме через таку кредитну амністію золотий парашут банкрутства, вартість якого для фізосіб може становити від $ 500 до $ 6 тис., сьогодні стає найпопулярнішим рецептом самозбереження по-українськи, а кількість бажаючих вирішити свої проблеми саме таким чином зростає в геометричній прогресії. Цьому сприяє непримиренна позиція вітчизняних фінустанов щодо своїх боржників. У результаті - тільки за перший місяць 2009 року, за даними Держдепартаменту з питань банкрутства, в Україні було оголошено понад 14 тис банкрутів, що перевищує їх разом узяту кількість за останні два роки.

Про те чому банкрутство стало єдиним виходом, про методики та плюси такої практики для українців - читайте в 11 номері журналу Кореспондент від 27 березня 2009 року.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK