ПФТС: Гравці фіксують прибуток

ПФТС: Гравці фіксують прибуток
Reuters

Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (FundMarket) виріс на 0.05%, досягши рівня в 18,93 пункту. У той же час, за розрахунками ГК ТАСК, індекс ПФТС виріс на 0,7% - до 225,20 пункту.

Український фондовий ринок істотно активізувався в останні дні кварталу, який закінчується. Так, проведення технічних угод зросло в рази. І навіть ринок облігацій подав певні ознаки життя сьогодні: третина всіх угод припала на борговий ринок.

В цілому ж обсяги до середини дня досить великі: 58 млн грн в 44-х угодах. Слід також зазначити, що за Кіровоградобленерго була проведена операція на 45 млн гривень, що становить вагомий внесок в обсяги сьогоднішніх торгів.

Бичачі настрої підтримують лише три акції, серед яких: ВАТ Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча (ПФТС: MMKI) (41.18%), ВАТ Укртелеком (ПФТС: UTEL) (4.33%), Західенерго (ПФТС: ZAEN) (3.15%).

Звертаючи увагу на технічну угоду з ММК ім. Ілліча зі значним приростом у ціні, начальник аналітичного департаменту ГК ТАСК Андрій Шевчишин відзначив, що в такій ситуації немає підстав говорити про адекватність зростання індексу ПФТС сьогодні. "В цілому ж на ринку спостерігається корекція по більшості паперів, активно торгувалися на минулому тижні", - підкреслив експерт.

На ринок тисне акції підприємств, які знижуються під натиском гравців, що фіксують прибуток по найбільш затребуваних на минулому тижні цінних паперах. Це акції наступних підприємств: АК Банк соціального розвитку Укрсоцбанк (ПФТС: USCB) (-6.25%), Укрнафта (ПФТС: UNAF) (-2.3%) , ВАТ Єнакіївський металургійний завод (ПФТС: ENMZ) (-2.18).

Повідомлення про те, що ВАТ Мотор Січ (ПФТС: MSICH) не стане виплачувати дивіденди за 2008 рік, знизило вартість акцій на 2.99%. І це при тому, що Мотор Січ вдалося закінчити його із чистим прибутком 3843 млн гривень. У 2008 році Мотор Січ збільшила чистий дохід на 17%, або 297567 млн до 2 047314 млн гривень у порівнянні з 2007 роком.

Експерти ІК Dragon Capital відзначають, що на цьому тижні торги стартують на мінорній ноті на тлі розпродажу акцій на азіатських біржах та корекції цін на сировину. На думку аналітиків, основна увага інвесторів буде сфокусована на завтрашніх парламентських дебатах щодо прийняття законопроектів у рамках співробітництва з МВФ.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK