Голова наглядової ради НБУ відзначає стабілізацію валютного курсу

Голова наглядової ради НБУ відзначає стабілізацію валютного курсу
lenta.ru

Він підкреслив, що обсяги валютних інтервенцій НБУ на міжбанківському валютному ринку значно скоротилися.

"Ажіотажного попиту на валюту немає, і це очевидне досягнення, яке пов'язане з припиненням паніки. Народ повірив, що той курс, який зараз установився - 7,9-8 грн за долар - є об'єктивним і необхідним в нинішніх умовах. Інша справа - за рахунок чого все це досягнуто: за рахунок зупинки роботи ряду банків через перебої з ліквідністю ", - сказав Порошенко.

Також він відзначив, що лібералізація валютного регулювання в Україні буде зупинена. У зв'язку з цим Порошенко підкреслив, що в умовах фінансової кризи буде збільшуватися кількість адміністративних заходів.

"Щоб золотовалютні резерви країни - її найбільша цінність - не використовувалися для валютних спекуляцій. У зв'язку з цим я не виключаю прийняття рішень про обов'язкову продажу 50% валютної виручки, про скорочення термінів її повернення (в Україну), а також про посилення відповідальності за псевдоімпортні операції ", - сказав він.

Крім того, Порошенко повідомив, що найближчим часом рада НБУ представить стратегію антикризової монетарної політики в Україні, в якій будуть описані принципи проведення валютних інтервенцій, підтримки ліквідності, а також забезпечення стимулів для поновлення кредитування суб'єктів економіки.

Нагадаємо, в кінці лютого повідомлялося, що глава ради Національного банку України Петро Порошенко пов'язує різке зниження курсу долара на міжбанківському ринку з закінченням "штучних атак" на гривню.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK