ФДМУ почав перевірку виконання інвестзобов'язань на ЗАлКу

ФДМУ почав перевірку виконання інвестзобов'язань на ЗАлКу
steel_.lwbref_de

Фонд державного майна України розпочав планову перевірку виконання умов договору купівлі-продажу пакета акцій ВАТ Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат, повідомляє прес-служба ФДМ.
Під час перебування робочої групи на підприємстві буде проведено аналіз виконання всіх без винятку умов договору, в т.ч. і з соціальних питань.

Крім того, ФДМ разом з представниками власника опрацьовують спільні заходи по збереженню виробництва на комбінаті і відповідно максимальному збереженню робітників. За результатами планується підписати спільний меморандум про узгоджені дії.

Як повідомлялося минулого тижня, керівництво ЗАлКу оголосило про намір зупинити три з чотирьох виробничих серій комбінату. За оцінками профспілки, це має потягти за собою звільнення 2,5 тис. робітників.

Після цього 25 березня близько 1 тис. робітників комбінату вийшли на акцію протесту проти масових звільнень. У мітингу протесту, представники профспілки ЗАлКу заявили, що готові розглянути можливість повернення комбінату в державну власність.

ЗАлК - єдиний в Україні виробник первинного алюмінію. Його потужності дозволяють щорічно випускати близько 100 тис. тонн первинного алюмінію. У 2004 році власником ЗАлКу стала російська група СУАЛ, а в 2007 році ЗАлК перейшов під контроль об'єднаної компанії Російський алюміній (ОК Русал) російського мільярдера Олега Дерипаски, створеної при злитті алюмінієвих і глиноземних активів ВАТ РусАл, СУАЛа і швейцарського трейдера Glencore.

 

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK