Укрзалізниця отримає від СБ і ЄБРР $ 600 млн

Укрзалізниця отримає від СБ і ЄБРР $ 600 млн
railwayclub.info

"Така домовленість існує", - сказав він, уточнивши при цьому, що зазначені кошти планується виділити під реалізацію проекту із розмежування руху вантажного та пасажирського транспорту по залізниці на ділянці Полтава - Кременчук - Знам'янка в рамках підготовки до Євро-2012.

Макаренко також повідомив, що це дозволить підвищити швидкість руху пасажирських потягів. "Уже зараз на окремих ділянках ми отримали середню швидкість 160 км/год", - зазначив він.

Крім того, перший заступник генерального директора Укрзалізниці Микола Луханін повідомив, що проект фінансового плану Державної адміністрації залізничного транспорту України на 2009 рік передбачає витрати на підготовку до чемпіонату Європи з футболу у 2012 році в розмірі 4,9 млрд грн.

Зокрема, за його словами, залізні дороги в поточному році планують закупити 150 пасажирських вагонів, від шести до 10 локомотивів, п'ять рейсових автобусів, а також провести капітальний ремонт понад 1 тис. пасажирських вагонів.

Також Луханін зазначив, що тривають серйозні роботи із модернізації залізничної інфраструктури на основних напрямках пасажирського руху на час проведення чемпіонату: капітальний ремонт шляхів, заміна рейок, стрілочних переводів, модернізація сигналізації та систем зв'язку.

Пріоритетними при проведенні цих робіт для Укрзалізниці є напрямки Київ-Дніпропетровськ, Київ-Донецьк, Донецьк-Дніпропетровськ, Київ-Львів, Київ-Харків, Київ-Одеса.

"На ці цілі в минулому році було витрачено майже 1,5 млрд грн. У 2009 році буде близько 3,5 млрд грн", - додав він.

Варто зазначити, що в рамках реалізації проекту із розмежування руху пасажирських поїздів у 2008 році проведено роботи щодо заміни з теплової тяги на електрику на ділянці Кременчук - Бурти - Користівка протяжністю 150 км.

У 2008 році зазначені заходи було профінансовано на суму 375 млн грн.

Раніше повідомлялося, що для купівлі вантажних вагонів нового покоління Європейський банк реконструкції та розвитку виділить Укрзалізниці кредит на суму $ 125 млн.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK