Рада розширила інвестиційні повноваження МВФ

Рада розширила інвестиційні повноваження МВФ
Reuters

ВР ратифікувала поправки до статей угоди з МВФ щодо розширення інвестиційних повноважень фонду

Як повідомляється, за прийняття відповідного законопроекту № 0124 (внесений у парламент Президентом Віктором Ющенком) проголосував 371 депутат при необхідних 226.

"Поправку до статей угоди з МВФ щодо посилення голосу та участі в МВФ, схвалений резолюцією ради керуючих МВФ № 63-2 від 28 квітня 2008 року, а також поправку до статей угоди з МВФ щодо розширення інвестиційних повноважень МВФ, схвалений резолюцією ради керуючих МВФ № 63-3 від 5 травня 2008 року, прийняти ", - говориться в документі.

Так, поправка до статей угоди з МВФ щодо розширення інвестиційних повноважень МВФ передбачає перерозподіл частини доходів від продажу золота фондом на інвестиційний рахунок.

Крім того, поправки передбачають збільшення квот для деяких країн-членів МВФ (для України збільшення квоти не передбачається).

Поправки також передбачають збільшення кількості базових голосів і зміну співвідношення кількості базових і сукупних голосів всіх країн-членів МВФ; крім того, поправки передбачають надання виконавчому директору, обраному більшістю голосів, повноважень призначати другого заступника виконавчого директора.

Як повідомлялося, Україна розраховує на швидке поновлення співпраці з МВФ за програмою stand by і отримання другого траншу відповідного кредиту фонду.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK