Чотири країни покарають за податкові офшори

Чотири країни покарають за податкові офшори
Reuters

Як з'ясувалося, до списку увійшли чотири держави - Коста-Ріка, Малайзія, Філіппіни і Уругвай. Якщо G20 виконає свої рішення, то цей квартет очікують санкції. Шанс виправитися вони отримують до вересня, коли "двадцятка", за словами Ніколя Саркозі, детально опрацює питання про покарання.

Цікаво, що в чорний список не потрапили країни, які зарекомендували себе як податкові оазиси XX століття. Швейцарія і Ліхтенштейн оголосили, що готові виконувати вимоги G20, а влада Монако заявила, що готова відкрити двері для представників податкових органів інших країн.

Що стосується Гонконгу і Макао, то проти їх включення в чорний список категорично висловився Китай.

Кайманові, Бермудські і Норманські острови, що належать Великобританії, і від яких також вимагають більшої відкритості, у список не потрапили.

Додамо, що на включенні питання про боротьбу з податковими махінаціями та банківською таємницею до порядку денного саміту G20 наполягала Франція.

Раніше Ліхтенштейн дав згоду на взаємодію з Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) в питаннях податкової відповідальності і банківської таємниці.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK