В Україні введено новий порядок ввезення та експлуатації мобільних

В Україні введено новий порядок ввезення та експлуатації мобільних
mobiset.ru

Слободянюк нагадав, що відповідну постанову Національної комісії регулювання зв'язку було зареєстровано в Міністерстві юстиції 28 березня.

Вказаний документ передбачає необхідність отримання дозволу Українського державного центру радіочастот (УДЦР) на ввезення мобільних телефонів, а також введення обліку кодів IMEI радіочастотних електронних пристроїв, що експлуатуються в Україні.

Він уточнив, що при цьому до 30 травня встановлено перехідний період, протягом якого реалізатори мобільних телефонів мають право подати до УДЦР перелік кодів IMEI. УДЦР зобов'язаний безкоштовно внести їх до реєстру кодів IMEI. Оператори мобільного зв'язку до 30 травня 2009 року мають право обслуговувати телефони абонентів незалежно від наявності кодів IMEI в реєстрі даних.

Після 30 липня оператори мобільного зв'язку мають право проводити підключення телефонів абонентів тільки при наявності реєстрації коду IMEI.

Разом з тим до 30 вересня 2009 року оператори мобільного зв'язку повинні надати УДЦР перелік кодів мобільних телефонів, що знаходяться у них на обслуговуванні та невнесених до реєстру. Після цього обслуговування мобільних телефонів операторами може здійснюватися за умови наявності коду у базі даних УДЦР.

Слободянюк також підкреслив, що громадяни України можуть самостійно ввести в Україну до 2 мобільних телефонів, які вони зобов'язані зареєструвати в УДЦР. "Це можна зробити як письмово, так особисто, прийшовши в УДЦР у Києві або його регіональне представництво. У нас є філії у всіх регіонах", - додав Слободянюк.

Він сказав, що зазначене нововведення покликане припинити "сірий імпорт" мобільних телефонів в Україну втрати від якого, за оцінками УДЦР, становлять 1-1,5 млрд. гривень на рік тільки за рахунок несплати ПДВ при ввозі мобільних телефонів в Україну. Крім того, зазначене нововведення дозволить припинити крадіжки мобільних телефонів, яких, за оцінками МВС, в Україні відбувається кількасот тисяч на рік.

За його словами, у ліцензійні умови діяльності мобільних операторів внесені зміни, згідно з яким вони мають право надавати послуги мобільного зв'язку лише тих телефонів, що внесені до реєстру кодів IMEI. При цьому їм буде заборонено обслуговувати телефони внесені до т.зв. "чорного списку" МВС - список вкрадених або загублених телефонів, дані в який будуть вносити органи МВС на підставі заяв їхніх власників.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK