Продажі легкових авто в Україні скоротилися більше ніж втричі

Продажі легкових авто в Україні скоротилися більше ніж втричі
АР
Як повідомляється, при цьому в березні зафіксовано скорочення авторинку вчетверо (на 75%) у порівнянні з березнем-2008.

"Вже другий місяць поспіль автопродажі демонструють загрозливі показники, а фактично вони скоротилися вже уп'ятеро. Якщо лютневі результати шокували багатьох операторів (10,9 тис. авто), то підсумки березня змушують дуже сильно задуматися про майбутнє ринку", - відзначають експерти.

У той же час, за оцінками AUTO-Consulting, авторинок зараз знаходиться на рівні між 2003 і 2004 роками "і не подає ознак швидкого підйому".

Між тим, аналітики підкреслюють, що, з огляду на ситуацію, що склалася з автокредитуванням, новими ставками акцизного збору, новим курсом валюти, абсолютна більшість автомобілів подорожчала, а покупець виявився не готовим брати те саме на 40-50% дорожче.

"Оператори, які ризикнули поділитися власними доходами з споживачами, демонстрували відносно непогані (за теперішніх часів) продажу. Тим же, хто так і не зважився спрацювати в збиток, доводилося протирати пил на авто", - відзначають експерти.

Крім того, в компанії відзначають, що зміщення споживчого попиту в бік бюджетних автомобілів поки не помітно, принаймні, на частці АвтоВАЗу, ЗАЗу та китайських брендів нові реалії не позначилися.

"Споживчі переваги за час" автомобільного буму "сильно змінилися, а" ломка "свідомості швидко не станеться", - вважають аналітики.

AUTO-Consulting відзначає, що з-за введення нових зборів (13%-ва надбавка до мито) у кількох дистриб'юторів зірвано вихід на ринок нових моделей.

Експерти також відзначають, що "сірий" ринок в даний час на межі виживання і терпить величезні збитки, продаючи складські запаси. Зокрема, у березні вже закрилося 25% "сірих" салонів (майданчиків), а половина залишилися активно розпродує автомобілі. Непрофільні оператори залишають цей бізнес, а крупніші намагаються вижити за рахунок інших сфер автобізнесу.

"Нові партії автомобілів у країну не везуть, так як розмитнювати з надбавкою в 13% - рівнозначно самовбивству. Виходить, що ринок живе тільки з запасів 2008 року і це дає єдину можливість для цінового демпінгу", - підкреслюють аналітики.

У той же час в числі позитивних факторів у компанії зазначають, що в березні продажі автомобілів зросли на 27% порівняно з лютим.

Нагадаємо, вже зараз доларові ціни на автомобілі у неофіційних (сірих) дилерів на 40-50% менші за ті, які були до кризи.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK