США дають Грузії 242 млн доларів допомоги

США дають Грузії 242 млн доларів допомоги
Reuters

"Це частина тієї допомоги в розмірі одного мільярда, яку США має намір передати Грузії. Конгрес США повинен розглянути питання її виділення", - сказав міністр.

За словами прем'єр-міністра Ніки Гілаурі, з виділеної допомоги 20,5 млн дол спрямують правоохоронним органам, особливо в регіоні Шіда Картлі, 133,5 млн дол - на економічні проекти і 68, 5 млн дол - на поліпшення житлових умов для біженців із Абхазії.

Водночас, Міжнародний валютний фонд (МВФ) виділив Грузії черговий транш у розмірі 186,6 млн дол. Можна сказати, що, незважаючи на складну економічну ситуацію в світі, у Грузії є переваги - серйозний пакет допомоги донорів. У вересні 2008 р. МВФ затвердив для Грузії 18-місячну резервно-кредитну лінію загальним обсягом 477,1 млн SDR (близько 750 млн дол.) В рамках програми в минулому році Грузія вже отримала 205 млн дол.

Нагадаємо, уряд США в нинішньому році виділить Грузії $ 350 млн у рамках обіцяної країні фінансової допомоги в розмірі $ 1 млрд, яку Тбілісі повинен отримати протягом трьох років.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK