Ведомости: Яндекс запропонував Ощадбанку золоту акцію

Ведомости: Яндекс запропонував Ощадбанку золоту акцію
gtmarket.ru

Про те, що підконтрольний державі Ощадбанк може отримати "золоту акцію" найбільшої в рунеті пошукової системи Яндекс, Ведомостям розповіли два джерела в російських держбанках. Як зазаначили джерела, остаточного рішення про угоду ще не прийнято.

Представник Ощадбанку від коментарів виданню відмовився. Проте близьке до цього банку джерело підтвердило журналістам газети, що така схема обговорюється. За його словами, держава хоче бути впевненою, що Яндекс не продасть частку іноземній компанії.

Джерело, близьке до адміністрації президента Росії, підтвердило: проект передачі держбанку "золотої акції" Яндекса обговорювався із заступником глави адміністрації президента Владиславом Сурковим. У свою чергу, представники адміністрації президента від коментарів також відмовилися.

Як повідомляє газета, головне, що отримає держава разом із "золотою акцією", - право вето на угоди. Головна компанія Яндекса - Yandex NV зареєстрована в Голландії, тому Ощадбанк отримає одну голландську акцію, уточнив один із менеджерів Яндекса.

***

Яндекс - найбільша пошукова система в країні: він обробляє 57,3% запитів (за даними Liveinternet), частка Google - 22,8%, Mail.ru - 9,9%, Rambler - 4,9%. Аудиторія Яндекса за лютий склала 18,4 млн. (дані TNS).

Зараз близько 50% акцій Яндекса належить іноземним фондам, решта - менеджерам компанії (20%) та її засновникам (30%) Аркадію Воложу та Ільї Сєгаловичу.

За матеріалами: Ведомости


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK