Рахункова палата РФ і України оприлюднили результати паралельного аудиту RosUkrEnergo

Рахункова палата РФ і України оприлюднили результати паралельного аудиту RosUkrEnergo
www.segodnya.ua

Як повідомляє Департамент інформації Рахункової палати Російської Федерації, про це сказано в спільному комюніке за результатами проведення паралельного аудиту рахункових палат України та Росії, підписаному сьогодні, 20 квітня, головами відомств Валентином Симоненком та Сергієм Степашиним. 

Документ був підписаний сьогодні в Пекіні в рамках II засідання Робочої групи ІНТОСАІ (Міжнародна організація вищих органів фінансового контролю). 

Згідно з документом, від участі в діяльності спільного підприємства RosUkrEnergo ВАТ Газпром отримало прибуток у вигляді дивідендів, сума яких, за даними бухобліку ВАТ Газпром, за 2006-2007 роки становила понад 750 млн. доларів США (близько 18,2 млрд. рублів). 

Фактичний обсяг транзиту природного газу становив в 2007 році 104,3 млрд. куб. метрів, в 2008 році - 107,1. Ставка плати за транзит 1000 куб. метрів природного газу за 100 км відстані по території України становила в 2007 році 1,6 долара США, в 2008 році - 1,7. 

Як зазначається в спільному комюніке, реалізація спільним підприємством RosUkrEnergo НАК Нафтогаз України природного газу для споживачів України здійснювалася за ціною 179,5 доларів США за 1000 куб. метрів. 

Перевірка показала, що станом на 6 лютого ц.р. заборгованість СП RosUkrEnergo перед групою Газпром становила 1054 млрд. доларів США, заборгованість групи Газпром перед СП RosUkrEnergo - 540,53 млн. доларів США. 

Позитивне сальдо заборгованості за поставлений природний газ перед ВАТ Газпром становить 514,16 млн. доларів США. 

Голови контрольних відомств Росії та України вказали на високий рівень взаємодії вищих органів фінконтролю (ВОФК) двох країн при проведенні паралельного аудиту та домовилися продовжити зміцнювати і розвивати співробітництво, засноване на Договорі між ВОФК Росії й України 1998 року. 

Нагадаємо, раніше рахункові палати Росії і України домовилися паралельно перевірити діяльність компанії RosUkrEnergo AG (Швейцарія).



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK