Ющенко вимагає від Кабміну захистити внутрішній ринок від неякісного імпорту

Ющенко вимагає від Кабміну захистити внутрішній ринок від неякісного імпорту
Фото Миколи Лазаренка

Про це говориться у повідомленні прес-служби Президента.

У своєму листі прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко Ющенко висловив стурбованість ситуацією, яка склалася у сільськогосподарському та промисловому виробництві.

Він також висловив здивування рішенням уряду про скасування введеної з метою відновлення платіжного балансу 13% тимчасової цільової надбавки до ставок ввізного мита на більшість товарів, виробництво яких у країні значно зменшилося, при цьому залишивши таку надбавку для окремих груп товарів.

Як повідомлялося, рішенням Кабміну з 25 березня було скасовано надбавку до імпортного мита в розмірі 13% від митної вартості.

У свою чергу, Віктор Ющенко виступив за поновлення надбавки 13% до ввізного мита на сільгосппродукцію. Також він дав доручення Генеральній прокуратурі здійснити перевірку процесу імпорту в Україну м'ясопродуктів.

У січні-березні Україна імпортувала 90 тис. тонн м'яса.

Раніше Міністерство аграрної політики прогнозувало скорочення імпорту м'яса на 47-53%, або 250-280 тис. тонн до 250-280 тис. тонн у 2009 році у порівнянні з 2008 роком.

За даними Держкомстату, у 2008 році у порівнянні з 2007 роком виробництво м'яса зменшилось на 1,5%, або на 42,2 тис. тонн до 2 727,7 тис. тонн.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK