Ринки: Зовнішній позитив як причина зростання

Ринки: Зовнішній позитив як причина зростання
Reuters


Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (FundMarket) виріс на 1,34%, досягши рівня в 23,90 пункту. У той же час, за розрахунками ГК ТАСК, індекс ПФТС зріс на 0,92% до 312,14 пункту.

Зовнішній позитив знову надихає українських гравців на те, щоб грати на підвищення. Більшість європейських індексів, також як і російські, до середини дня торгуються в "плюсі", чому причиною - оптимізм заокеанських інвесторів.

Українські акції, підвладні, в основному, зовнішнім факторам, також практично всі без винятку торгуються вище рівнів закриття. Істотних внутрішніх новин практично немає, що стало ще одним приводом орієнтуватися на зовнішні ринки.

Варто зазначити тільки вихід звітів по ряду банківських установ. Так, найбільші втрати поніс входить до числа найбільших банків ВАТ АКБ "Надра" (ПФТС: NADR). За результатами першого кварталу банк одержав збитків на 0558 млрд. грн. Але очікувати впливу цієї новини на ринок не варто.

Начальник аналітичного відділу ЦК ТАСК Андрій Шевчишин зазначив, що незважаючи на отримані збитки в першому кварталі 2009 року (369 млн.грн) ВАТ Райффайзен Банк Аваль (ПФТС: BAVL) демонструє позитивну динаміку котирувань.

Він також звернув увагу на те, що за підсумками 4 кварталу 2008 року, банк також показав збитки. При цьому, за словами експерта, акції АК Банк соціального розвитку Укрсоцбанк (ПФТС: USCB) показують меншу динаміку в порівнянні з Авалем.

Укрсоцбанк показав позитивну прибуток у 1 кварталі 2009 року - 54,1 млн. грн. "В цілому ринок знаходиться в вичікувальному стані, внутрішні ідеї для зростання або падіння відсутні", - підсумував Андрій Шевчишин.

Зниження серед акцій на біржі ПФТС зафіксовано лише в технічних угодах по Західенерго (ПФТС: ZAEN) (-0.08%) і ВАТ Запорізький абразивний комбінат (ПФТС: ZABR) (-19.46%).

Серед лідерів зростання варто зазначити технічну угоду з "УкрАВТО" (ПФТС: AVTO) з приростом акції в 47.62%. У лідерах зростання сьогодні - акції ВАТ Харцизький трубний завод (ПФТС: HRTR) (+17.65%), за ними йдуть акції Укрнафти (ПФТС: UNAF) (+7.84%) і ВАТ Райффайзен Банк Аваль (ПФТС: BAVL) (7, 3%).

ВАТ Єнакіївський металургійний завод (ПФТС: ENMZ) вже котрий тиждень поспіль є лідером за кількістю угод з акціями емітента. Сьогодні гравці провели 9 угод на суму 532 тис. грн з приростом у ціні на 5,49%.

На Українській Біржі справи йдуть практично аналогічним чином. Активність невисока, зростання за деякими емітентами вище, ніж на ПФТС, але в цілому кореляція обох бірж підтверджує оптимістичні настрої гравців та інвесторів українського ринку.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK