НБУ: Валовий зовнішній борг України скоротився на $ 2,5 млрд

НБУ: Валовий зовнішній борг України скоротився на $ 2,5 млрд
Reuters

"З початку року за рахунок скорочення зобов'язань держави та короткострокового приватного боргу валовий зовнішній борг зменшився на $ 2,5 млрд. Станом на 1 квітня 2009 року обсяг валового зовнішнього боргу оцінений у $ 101 млрд. У структурі боргу частина короткострокової заборгованості з початку року скоротилася на 2,2 процентних пункти - до 19,1%, а її обсяги за станом на 1 квітня 2009 року оцінені у $ 19,3 млрд ", - зазначається у повідомленні.

За даними НБУ, у результаті погашення банками короткострокових кредитів обсяги валового зовнішнього боргу в березні скоротилися на $ 47 млн (без урахування змін зобов'язань за торговими кредитами).

У повідомленні також зазначається, що у березні приплив довгострокових кредитних ресурсів в економіку країни збільшився, хоча виросли і обсяги погашень раніше залучених короткострокових кредитів. У результаті чисте зовнішнє фінансування за рахунок кредитів та облігацій було близьким до нуля: негативне сальдо за кредитами та облігаціями у березні склало $ 44 млн, тоді як у січні-березні - $ 1,376 млрд.

При цьому за січень-березень 2009 року негативне сальдо за операціями з кредитами та облігаціями приватного сектору становило $ 0,8 млрд у порівнянні з $ 1,3 млрд у ІV кварталі 2008 року.

"Рефінансування виплат за раніше залученими кредитами та єврооблігаціями приватного сектора за рахунок нових позик (rollover) оцінено у 88%, що в умовах фінансової кризи може розцінюватися як досить позитивний результат", - зазначається у повідомленні.

НБУ також зазначає, що у березні 2009 року обсяги надходження прямих іноземних інвестицій (ПІІ) в Україну залишалися низькими, як і в попередні два місяці, - $ 289 млн. У січні-березні обсяги чистого припливу ПІІ у країну склали $ 717 млн, що на 14,4% менше, ніж у IV кварталі 2008 року ($ 838 млн).

Раніше повідомлялося, що загальний державний (прямий) і гарантований державою борг України за лютий 2009 року скоротився на 0,75%, або на $ 0,181 млрд, - до $ 23,966 млрд.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK