Україна і Росія домовилися про закачування в ПСГ 800 млн. кубометрів газу – Тимошенко

Україна і Росія домовилися про закачування в ПСГ 800 млн. кубометрів газу – Тимошенко
АР

Про це прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила на брифінгу в Москві після покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку в середу, 29 квітня. 

"Щодо квітня сьогодні чітко досягнуті домовленості, що 800 млн. кубометрів російського газу надходить в газові сховища України, і ми вже за цей обсяг розрахувались транзитом наступних періодів. Це вже зафіксовано домовленістю", - сказала Тимошенко. 

Крім того, Тимошенко наполягатиме, щоб оплата за 19,5 млрд. кубометрів газу, який необхідно закачати в підземні газові сховища України в 2009 році, була проведена авансовими коштами, отриманими за транзит газу. 

Тимошенко повідомила, що на сьогодні готується проект міждержавної угоди, в якій будуть передбачені всі аспекти таких взаємних розрахунків. 

"Ми здійснюємо послуги з транзиту в наступних періодах за ринковою ціною, яка буде розрахована за формулою. З іншого боку, за обсяг коштів, які будуть виручити від продажу транзиту, ми будемо закачувати газ в підземні сховища", - сказала вона. 

Також Тимошенко зазначила, що проект документа може бути готовий вже після травневих свят. 

Прем'єр зазначила, що такий варіант розрахунку є взаємовигідним для України і Росії. 

Раніше повідомлялося, що Росія і Україна поки не домовилися про надання Києву кредиту на $ 5 млрд. для закупівлі російського газу для підземних сховищ, повідомив в середу прем'єр-міністр РФ Володимир Путін після переговорів з прем'єром України Юлією Тимошенко. Путін зазначив, що вартість 19-20 мільярдів кубометрів газу, які Україна має намір закачати в підземні сховища, становить $ 5 мільярдів.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK