Ющенко вимагає терміново запустити нафтопровід Одеса-Броди в аверсному режимі

Ющенко вимагає терміново запустити нафтопровід Одеса-Броди в аверсному режимі
president.gov.ua

"Я вимагаю від уряду терміново перевести нафтопровід Одеса-Броди на проектний режим його використання, тобто на аверсний. Про це неодноразово заявлялося", - сказав Глава держави.

"Розумію, там є політичні підтексти, які були і залишаються, щоб заблокувати це рішення. Але я сьогодні звертаюся до здорового глузду, національного інтересу, і переконаний, що в уряду знайдеться мужність і мудрість прийняти відповідне рішення", - додав Президент.

Ющенко нагадав, що 9 квітня президент Азербайджану заявив про готовність постачати каспійську нафту в Україну і країни ЄС, що забезпечить роботу Одеса-Броди в аверсному режимі. "Тому питання залишається тільки за українською стороною", - сказав він.

Нагадаємо, у березні 2009 року Президент Польщі Лех Качинський запропонував відкласти добудову нафтопроводу Одеса-Броди до Плоцька через кризу.

Раніше польський лідер активно виступав за створення нафтопроводу Одеса-Броди для транспортування каспійської нафти у Польщу в обхід Росії.

Напередодні МЗС України заявило, що вважає економічно вигідним запуск нафтопроводу Одеса-Броди в напрямку Бродів (аверсному напрямку).

Нагадаємо, у листопаді на Бакинському енергетичному саміті було затверджено показники технічно-економічного обґрунтування нафтотранспортного коридору Баку-Одеса-Броди-Плоцьк. Вартість першого етапу проекту складе менше $ 1 млрд.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK