Ринок продовжує стрімко зростати

Ринок продовжує стрімко зростати
novosti.err.ee

Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (FundMarket) зріс на 1,24%, досягши рівня в 25,95 пункту. Індекс українських акцій, що розраховується Українською біржею, зріс на 1,47%, до 861,57 пункту, індекс ПФТС, за розрахунками ГК ТАСК, піднявся на 1,19% до 364,88 пункту.

Другий день поспіль гравці мають можливість грати на підвищення, завдяки позитивному зовнішньому новинному фону. Хоча і серед вітчизняних новин є досить оптимістичні. Вперше за весь кризовий період в Україні спостерігається місячна інфляція нижче 1%. Так, за даними Держкомстату інфляція у квітні склала 0,9%, у порівнянні з попереднім місяцем. Уповільнення темпів інфляції ще не тенденція, але для гравців це вже "плюс".

Важливою подією для українського ринку стало також перенесення ухвалення рішення по другому траншу для України від МВФ на цілих 5 днів, що дає підстави сподіватися на швидкий прихід в країну значного капіталу.

На українському ринку акцій лише деякі емітенти торгуються в "мінусі". Так, на біржі ПФТС знижуються акції ВАТ Алчевський металургійний комбінат (ПФТС: ALMK) - на 0.57%, ВАТ Крюківський вагонобудівний завод (ПФТС: KVBZ) - на 4.42%. Акції ж ВАТ Райффайзен Банк Аваль (ПФТС: BAVL) втратили в ціні 2%.

На думку аналітика ІГ "ТАСК" В'ячеслава Іванишина, особливістю сьогоднішніх торгів є відсутність концентрації торгів у декількох найбільш ліквідних паперах, торги характеризуються точковими угодами з широкого спектру компаній, якими торгують. Це говорить про те, що короткострокові інвестори зайняли вичікувальну позицію і ринок рухається по інерції слідом за європейськими майданчиками.

НЕйкращі показники росту на ПФТС продемонстрували такі емітенти: ВАТ Азовзагалмаш (ПФТС: AZGM), з максимальним зростанням 155.56%; Луцький автомобільний завод (ЛуАЗ) (ПФТС: LUAZ), з приростом на 7.86%; Донбасенерго (ПФТС: DOEN), додавши в ціні 5.88%.

На Українській біржі справи йдуть більш оптимістично - всі акції зростають більш ніж на 1%, і тільки Центренерго торгується у позначці +0.3%. Максимальний ріст на УБ показують ВАТ Ясинівський коксохімічний завод (ПФТС: YASK), він становить 10,7%.

Найбільша активність на обох біржах спостерігається по акціях ВАТ Єнакіївський металургійний завод (ПФТС: ENMZ), які на ПФТС піднялися в ціні на 2.06%, а на УБ - на 1,55%.

Оптимістичні настрої на ринку констатує радник голови правління ВАТ АБ Укргазбанк Олександр Охрименко. Експерт вважає, що ринок акцій уже практично позбувся синдрому "свинячого грипу". Причому цей грип фактично підвів риску під дискусіями про глибину кризи та її тривалості. При цьому Олександр Охрименко пише, що інвестори явно втомилися сидіти без діла, і дуже їм хочеться витратити гроші.

Що стосується зовнішнього тла, то до початку торгів на європейських майданчиках воно було помірно негативним, але серія корпоративних звітів дозволила практично всім індексам перебратися в "зелену" зону.

Нагадаємо, що американські індекси напередодні закрилися з незначними втратами. Більшість інвесторів схильні утриматися від активної участі в торгах напередодні виходу значного пакету статданих в п'ятницю, що стосуються зростання безробіття, а також звіту по ринку праці в США.

Dow Jones Industrial Average "впав" на 16,09 пункту, або на 0,1%, до 8410,65 пункту.

S & P 500 закрився зниженням на 3,44 пункту, або на 0,4%, на позначці 903,80 пункту.

Nasdaq Composite скоротився на 9,44 пункти, або на 0,5%, і закрився на позначці 1754,12 пункту.

За матеріалами: FundMarket


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK