Мінфін США: Фінансова система країни відновлюється

Мінфін США: Фінансова система країни відновлюється
Reuters

Дану заяву він зробив під час виступу перед Контрольною панеллю Конгресу США, в обов'язки якої входить нагляд за ефективністю витрачання коштів за федеральною програмою антикризової допомоги. 

За словами Гейтнера, країну має ще багато зробити до того часу, поки "відбудеться справжнє оздоровлення економіки", однак ситуація зі станом банків і інших фінансових інститутів, яка вже трохи покращала, вже призвела до того, що "уряд починає потихеньку згортати програми фінансової підтримки". "Фінансова система демонструє дуже сильні сигнали відновлення", підкреслив він. 

Нагадаємо, антикризовий план, запропонований адміністрацєю президента Обами і підтриманий сенатом і конгресом США, передбачає виділення 787 млрд дол. на надання фінансової допомоги американській промисловості. 

Адміністрація Обами розглядає нову економічну програму як ключовий крок на шляху до відновлення економіки США, яка вже більше півтора роки перебуває в рецесії, переживаючи найважчу кризу з часів Великої депресії. У 2008 році економіка США втратила 2,6 млн робочих місць. Обама сподівається, що його економічна програма дозволить створити до 4 млн нових робочих місць.  

Окрім того, план Білого дому припускає збільшення допомоги з безробіття, реконструкції транспортної інфраструктури, інвестицій у нові технології, зокрема в альтернативну енергетику.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK