Дело: Родовід Банк відсудив у Фірташа 113 га землі у Києві

Дело: Родовід Банк відсудив у Фірташа 113 га землі у Києві
focus.in.ua

Як повідомив тимчасовий адміністратор Родовід Банку Сергій Щербина, Родовід Банк у судах відстояв право вилучити у 16 компаній-неплатників заставу, якою була земельна ділянка площею 113 га у Києві на Оболоні.

На початку 2009 року вищезгадані позичальники припинили платити по кредитах, а власник земельної ділянки - фірма Баски плюс 2004 (підконтрольна власникові Group DF Дмитру Фірташу) - подав на банкрутство.

Процедура банкрутства проводилася у короткі терміни і таємно, внаслідок чого Родовід Банк не встиг зареєструватися у комітеті кредиторів цієї фірми. З липня Родовід відстоював свої права на вилучення застави в судах.

В інтерв'ю Делу Щербина розповів про те, що банк відсудив у боржників заставу на загальну суму у 4 млрд грн, найбільша з яких - ділянка землі в Києві на Оболонських Липках площею 113 га.

"На цю земельну ділянку зараз активно шукаємо покупця. Зацікавлених покупців небагато, але вони є. Приїжджають, дивляться, ведуть з нами переговори. Також до нас перейшло на баланс кілька інших невеликих об'єктів нерухомості", - заявив він.

За його словами, загальна сума застав, яка перейшла на баланс Родоводу, становить близько 4 млрд грн.

Нагадаємо, у серпні міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що МВС порушило кримінальну справу за фактом розкрадання 2 млрд грн з Родовід Банку. Одним з винуватців значилася підконтрольна Фірташу фірма Баски плюс 2004, яка в листопаді 2007 року відкрила в Родовід Банку кредитну лінію на 250 млн грн під заставу земельної ділянки у Києві в районі вулиці Озерна.

Цю ділянку фірма придбала в березні 2007 року на земельному аукціоні майже за 1 млрд грн. Після цього ще 15 компаній взяли у Родовід Банку кредити під заставу цієї ж землі на суму 1,5 млрд грн.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK