Дело: Нацрада назвала вартість ліцензій на IPTV

Дело: Нацрада назвала вартість ліцензій на IPTV
АР

Заступник голови регуляторного органу заявила, що неодноразове перенесення видачі ліцензій на послугу IPTV (цифрове телебачення в мережах передачі даних) для найбільших гравців ринку, зокрема Укртелекому та Київстару, пов'язане з тим, що Національна рада має намір видати ліцензію компаніям, виходячи з нової методики розрахунку її вартості.

Цю методику, як для ліцензій на цифрове телебачення, так і для інших послуг телерадіомовників, до кінця цього місяця планував затвердити Кабмін. За словами Лариси Мудрак, орієнтовна вартість ліцензії на IPTV, виходячи з нової методики, складе близько 20 тисяч гривень для невеликих міст, і близько 300 тисяч - для національного покриття (столиці та міст-мільйонників).

У минулому році Нацрада кілька разів переносила розгляд питання про видачу ліцензій на IPTV Укртелекому і Київстару. У недавньому інтерв'ю Делу голова держоператора Георгій Дзекон заявляв, що не розуміє причин, з яких Нацрада не видає ліцензію на цифрове ТБ оператору. За його словами, компанії не можуть озвучити навіть орієнтовну вартість ліцензії. Як кажуть у прес-службі Київстару, ніяких просувань у питанні видачі компанії відповідної ліцензії останнім часом не відбулося.

У понеділок, 21 лютого, керівництво Національної ради з питань телебачення і радіомовлення заявило, що буде розвивати в Україні послугу IPTV.

Наразі до державного реєстру телерадіоорганізацій внесено 23 компанії, що мають ліцензії провайдера програмної послуги з використанням технологій IPTV. На сьогоднішній день до Нацради звернулася 21 організація із заявами про видачу ліцензії провайдера програмної послуги з використанням IPTV.


Цей матеріал опублікований на Корреспондент.net у рамках партнерської угоди з газетою Дело.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK