Азаров сподівається, що через п'ять років залежність від імпортного газу буде некритичною

Азаров сподівається, що через п'ять років залежність від імпортного газу буде некритичною
Reuters

На думку глави уряду, уникнути надмірноїзалежності країни від імпортних поставок допоможе нарощування власноговидобутку газу.

"Це очевидно, що надмірна залежність відімпортного газу - погана для нас перспектива. Тому так серйозно ми зайнялисянепростими довгостроковими проектами збільшення власного видобутку. Сподіваюся,років через п'ять ми вперше зітхнемо вільно і побачимо, що залежність відімпортного газу вже некритична", - написав прем'єр.

Азаров також наголосив, що в переговорах зросійською стороною дії уряду в першу чергу спрямовані на забезпеченняукраїнських громадян газом за прийнятною ціною.

"Уряд зобов'язаний забезпечити всіхгромадян можливістю отримувати достатню кількість газу за прийнятною ціною. Осьз цього ми виходимо, коли ведемо переговори і доводимо нашим російськимпартнерам, що, в першу чергу, несправедлива ціна завдає шкоди інтересам нашихгромадян", - написав прем'єр.

Нині українська влада впроваджує план зізниження залежності країни від російського газу, який є одним з головнихенергоджерел економіки України. Також ведуться переговори з міжнароднимиінвесторами про збільшення видобутку та розробки власних родовищ.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK