Янукович запропонував пустити трубопровід Південний потік по суші України

Янукович запропонував пустити трубопровід Південний потік по суші України
Reuters

"Південний потік повинен піти по півднюУкраїни по суші: цей проект набагато дешевший, ніж розглянутий сьогодніПівденний потік вартістю 25 млрд євро. Наш буде в п'ять разів дешевший", -сказав Янукович, виступаючи на 8-й Ялтинській щорічній зустрічі Україна і світ:спільні виклики, спільне майбутнє.

Також Президент підтвердив, що Київ має намірнаступного року придбати у РФ 27 млрд куб м природного газу. "На наступнийрік ми подали заявку в російський Газпром на 27 млрд куб м", - заявивЯнукович.

За його словами, цього року Україна купує уГазпрому, згідно з домовленостями, 33 млрд куб м природного газу.

За словами президента, Україна покриє своїпотреби в наступному році також за рахунок видобутку власного газу, обсягивидобутку якого зараз складають 21 млрд куб м на рік. "Видобуток власногогазу в Україні не є збитковим", - наголосив Янукович.

Раніше газета КомменрсантЪ писала, що напередодні підписання вСочі юридично зобов'язуючої угоди акціонерів з учасниками South Stream про їхвходження в проект та гарантії його запуску єврокомісар Гюнтер Еттінгер назвавпроект таким, що суперечить інтересам Євросоюзу, і пригрозив Газпромупроблемами з контрактами.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK