Янукович розповів, як будуть підвищувати тарифи на газ для населення

Янукович розповів, як будуть підвищувати тарифи на газ для населення
АР

"Спочатку нам треба йти на крок вперед знаближення соціальних стандартів до Європи: пенсій, соціальних виплат ізарплат, і поступово збільшуватиметься ця ціна (на газ - ред.)", - сказавПрезидент.

Янукович додав, що зараз ведеться діалог зміжнародними організаціями, в тому числі Міжнародним валютним фондом, за участюміжнародних консалтингових компаній. Він зазначив, що для МВФ принциповим євирішення питання збитковості НАК Нафтогаз України.

У зв'язку з цим президент нагадав, що Українапідписала Енергетичну хартію з ЄС, яка передбачає реструктуризацію Нафтогазу іподіл цієї "важкої організації" на цілий ряд самостійних підприємств,які треба акціонувати і вивести на IPO. За його словами, це дозволить знятичастину витрат і поліпшити фінансовий стан у газовій галузі.

"Ми працюємо з кредиторами, з якимихочемо знайти порозуміння і модель, яка б задовольнила усі сторони. Ми,безумовно, виконаємо всі наші зобов'язання", - наголосив Янукович.

Він також зазначив, що Україна продовжитьнарощувати власний видобуток природного газу, який залишається рентабельним,незважаючи на направлення цього газу за нижчими цінами, ніж імпорт, на потребинаселення і ЖКГ.

***

8-а Ялтинська щорічна зустріч Україна і світ:спільні виклики, спільне майбутнє, організована Ялтинською європейськоюстратегією (YES) у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука, проходить з 15 по 18вересня в Лівадійському палаці в Ялті. У ході саміту понад 200 представниківполітичних, ділових і громадських кіл з більш ніж 20 країн світу обговорюютьосновні глобальні виклики та їхній вплив на Європу і Україну. Учасники 8-гофоруму YES обговорюють новий світовий порядок в епоху змін, можливості та викликидля інвестицій в Україну, а також шляхи для збалансування світової економки.Серед основних тем дискусій - відносини України з Європейським Союзом таперспективи України в сучасному світі.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK