Греція спростувала заяви про швидкий дефолт країни

Греція спростувала заяви про швидкий дефолт країни
Reuters

"Коментаріта аналіз щодо негайного дефолту або банкрутства не тільки безвідповідальні,вони смішні", - сказано в заяві заступника голови уряду та міністрафінансів Євангелоса Венізелоса.

Нову хвилю чутокщодо Греції, яка платить по 350-мільярдному боргу за рахунок кредитів ЄС і МВФ,спровокувало екстрене повернення до Афін прем'єр-міністра Йоргоса Папандреу.Прем'єр мав намір відвідати Генеральну асамблею ООН в Нью-Йорку і зустрітися вСША з міністром фінансів Тімоті Гайтнером і директором-розпорядником МВФКрістін Лагард, однак у суботу несподівано скасував візит і повернувся в Афіниз Лондона, де робив пересадку.

Одночасно з цимміністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле заявив, що Греція "знає, що невиконує намічені цілі" за бюджетною програмою. Звітність 2011 року показуєрізке зростання витрат грецького бюджету і настільки ж різке падіння доходів,що робить неможливим скорочення дефіциту до приблизно 7,5% ВВП, як це спочаткупланувалося в угоді з кредиторами з ЄС і МВФ.

Черговий траншкредитної підтримки Греції має бути виділений до середини жовтня, інакше країнабуде змушена оголосити дефолт.

У понеділок очікуютьсяпереговори міністра фінансів Венізелоса з керівництвом "трійки"кредиторів (Єврокомісія, Європейський центральний банк і МВФ) про виділеннянового траншу і можливі нові заходи щодо реалізації бюджетної політики.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK