Медіа-профспілка вимагає відновити мовлення трьох популярних харківських телеканалів

Медіа-профспілка вимагає відновити мовлення трьох популярних харківських телеканалів
Скріншот із сайту atn.kharkov.ua

Як повідомили в комітетіНМПУ, в профспілці стурбовані діями очолюваної міським головою ГеннадіємКернесом харківської влади, яка відновила тиск на місцеві засоби масовоїінформації.

УНМПУ нагадують, що відразу три телекомпанії - АТН, Фора і А/ТВК - минулоготижня припинили мовлення.

УНМПУ вважають, що мовлення було припинено "в результаті свавілля владних органів".

Першимбуло заблоковано найпопулярніший у місті телеканал АТН, перегляду якого, згідноз опитуваннями, віддає перевагу половина мешканців міста.

"Єпідстави вважати, що згадані ЗМІ закриті у зв'язку з невдоволенням цимизасобами масової інформації з боку Геннадія Кернеса, оскільки він неодноразовопублічно висловлював обурення критикою його діяльності в програмахтелекомпаній", - зазначили в комітеті профспілки.

НМПУвважає, що блокування роботи харківських ЗМІ є грубим наступом на свободу словаз метою позбавити харків'ян критичного погляду на діяльність влади.

"Мипідтримуємо позицію Української Гельсінської спілки з прав людини і вимагаємовідновити мовлення телекомпаній АТН, Фора і А/ТВК, а потім вирішити всі спірніпитання", - зазначає НМПУ.

Нагадаємо,13 вересня харківський телеканал АТН звернувся до Президента України ВіктораЯнуковича з проханням вплинути на владу Харкова, яка перешкоджає роботінезалежних ЗМІ.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK