Євро впав через зниження рейтингу Італії

Євро впав через зниження рейтингу Італії
AP

Ці побоювання надихнули інвесторів на вихід зризикових активів, на тлі чого зав'язаний на зростання економіки австралійськийдолар ненадовго побував на місячному мінімумі, а валюти країн, що розвиваються,такі як бразильський реал, опинилися під сильним тиском.

Єдина європейська валюта впала до мінімумусесії $ 1,3599 після повідомлення про зниження кредитного рейтингу Італії, алепізніше відіграла частину втрат. До 7:51 за Києвом євро впав до долара на 0,4%до $ 1,3613.

"Зниження рейтингу - очевидний негативнийфактор для євро, але не думаю, що зараз хтось сильно здивований або шокованийчерез цю новину, - сказав аналітик валютного ринку в Bank of Tokyo-MitsubishiUFJ Теппей Іно. - Низхідна динаміка євро, швидше за все, продовжиться, але цене буде рівне зниження. Схоже, що у трейдерів короткі позиції в євро, а будь-якапозитивна новина провокує їх закриття".

Побоювання з приводу Греції трохи знизилися,після того як міністр фінансів країни сказав, що Афіни близькі до угоди зміжнародними кредиторами про параметри нової фінансової підтримки. Алеінвестори як і раніше бояться дефолту Греції.

До ієни євро впав на 0,5% до 104,14 ієни, щоблизько до мінімуму десяти років 103,90 ієни, зафіксованого минулого тижня.Австралійський долар - барометр апетиту інвесторів до ризику - впав на 0,2% до$ 1,0197.

Падіння азіатських валют і євро зміцнилидолар, індекс якого підвищився на 0,31% до 77,382 пункту. Але долар можеобвалитися, якщо американський центробанк за підсумками дводенного засідання,яке стартує у вівторок, прийме агресивніші заходи підтримки економіки, ніжчекають ринки.

Як повідомлялося сьогодні, агентство Standardand Poor's знизило кредитний рейтинг Італії на один щабель до А з А + ізберегло негативний прогноз, пославшись на погіршення економічної перспективикраїни.

Крок S&P застав ринки зненацька, тому щовважалося, що швидше Moody's першим знизить суверенний рейтинг Італії. Минулоготижня Moody's повідомило, що відкладе рішення про рейтинг Італії ще на одинмісяць.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK