Японська авіакомпанія отримала перший Boeing-787 Dreamliner

Японська авіакомпанія отримала перший Boeing-787 Dreamliner
АР

Новий літак буде здійснювати комерційні рейси зтокійського аеропорту Наріта до Гонконгу. Перший рейс Dreamliner відбудеться 26жовтня, і авіаперевізник планує перетворити його на справжнє свято дляпасажирів. All Nippon пропонує пасажирам квитки економ-класу на перший рейс зТокіо в Гонконг і назад плюс розміщення в готелі на одну ніч за 78,7 тис. ієн(близько $ 1030).

Як очікується, за півроку All Nippon отримаєще шість літаків Dreamliner, що допоможе компанії оптимізувати паливні витратиі збільшити число рейсів. Усього авіаперевізник замовив у Boeing 55 такихавіалайнерів.

Після того, як All Nippon отримає всізамовлені Dreamliner (за планом це повинно відбутися до кінця березня 2018 року),економія на витратах на авіаційний гас складе близько 10 млрд ієн ($ 131 млн)на рік.

Сукупний портфель замовлень на Dreamliner,ціна якого за прайс-листом становить близько $ 160 млн, перевищує 860 одиниць. НаразіBoeing випускає в середньому 2,5 Dreamliner на місяць, до 2013 року обсягивипуску будуть доведені до десяти авіалайнерів на місяць.

Dreamliner - єдиний у світі великийкомерційний лайнер, в основному виконаний з вуглецевого волокна, а не залюмінію. Boeing заявляє, що 787-а модель значно економніша за попередні, авикиди вуглекислого газу в атмосферу скорочені на 20%. При цьому очищенняповітря в салоні Dreamliner ефективніше, ніж у літаків попереднього покоління,що дозволить пасажирам менше втомлюватися під час перельотів.

У липні повідомлялося, що новітній Dreamlinerздійснив свій перший переліт через Тихий океан.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK