Слідами Швейцарії: Японія готова будь-якою ціною зупинити зростання вартості нацвалюти

Слідами Швейцарії: Японія готова будь-якою ціною зупинити зростання вартості нацвалюти
Reuters
Як повідомляє Reuters, глава мінфіну Дзюн Адзума заявив, що уряд санкціонує закачування додаткових 15 трильйонів ієн ($ 195 млрд) у фонд, створений для інтервенцій на ринках, розмір якого буде таким чином доведений до рекордних 46 трильйонів ієн.

Міністерство також пообіцяло ще два місяці щодня відслідковувати позиції трейдерів на ринку валют, щоб запобігати спекулятивному виштовхуванню ієни вгору, яке шкодить орієнтованій на експорт економіці Японії.

"Ми посилимо моніторинг на ринку валют і будемо гнучко слідкувати за спекулятивним рухом, - зазначив Адзума. - Ми не виключаємо жлдних заходів і готові робити рішучі кроки, якщо необхідно".

Зазначимо, що Японія за останній рік двічі одноосібно втручалася у валютний ринок і один раз - спільно з партнерами з Великої сімки, щоб призупинити зростання ієни. Її зміцнення загрожує економіці, яка тільки відновлюється після березневого удару стихії.

Як повідомлялося, схожі проблеми останнім часом відчуває Швейцарія, валюта якої сильно зміцнилася через підвищений інтерес збоку інвесторів. Зростання франка негативно впливає на експорт, у зв'язку з чим влада вирішила зробити сміливий крок. ЦБ прив'язав курс місцевої валюти до євро і оголосив про фіксування мінімального курсу швейцарського франка до євро на позначці 1,20 франка. ЦБ пообіцяв захищати цільовий рівень з "максимальною рішучістю", якщо в цьому виникне необхідність.

Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK