Газпром назвав конструктивними московські переговори з Нафтогазом

Газпром назвав конструктивними московські переговори з Нафтогазом
АР

"Зустріч пройшла в конструктивному ключі.Прийнято рішення продовжити переговори наступного тижня", - йдеться в повідомленні російськогомонополіста.

Напередодні Бойко заявив, що представникиМіністерства енергетики та вугільної промисловості України перебувають в Москвідля проведення переговорів щодо газу.

Нагадаємо, що прем'єр Микола Азаров 26 вереснязаявив, що сторони домовилися про перегляд контрактів від 2009 року і що Росіятакож погодилася на створення тристороннього газотранспортного консорціуму зУкраїною і ЄС.

Зокрема він розповів, що на зустрічі президентівУкраїни і Росії Віктора Януковича і Дмитра Медведєва була досягнутадомовленість про зниження тарифу на транспортування газу територією України дорівня собівартості. У свою чергу Росія знизить ціну на газ для потреб України вдвох сферах: бюджетній та соціальній.

Зі свого боку в Газпромі заявили, що російськаі українська сторона поки не домовилися про перегляд контракту, переговорибудуть продовжені найближчим часом.

Російсько-український "газовий"діалог продовжиться цього тижня, пообіцяв Міллер. Росія раніше відмовлялася йтина перегляд угоди, пропонуючи Києву лише одну можливість зниження ціни - у разівступу України до Митного союзу Росії, Білорусії і Казахстану. Україна поки відкидалацю пропозицію.

* * *

Газпром іНафтогаз 19 січня 2009 року підписали два контракти: купівлі-продажу на період із2009 по 2019 роки; про обсяги та умови транзиту газу через Україну на 2009-2019роки. У 2009 році для України була зроблена знижка у 20% від європейської цінина газ, від початку 2010 року сторони перейшли до ринкової вартості. Згідно зконтрактом, ціна газу варіюється залежно від ціни на нафту.

Післяприходу до влади у 2010 році Віктора Януковича був ініційований перегляд цінина газ для України. У рамках робочого візиту президента РФ Дмитра Медведєвим 21квітня 2010 року у Харкові були підписані доповнення до контракту, щозбільшують закупівлю газу Нафтогазом у поточному році до 36,5 мільярдакубометрів, а також передбачають знижку в ціні на величину зниження російськимурядом мита для поставок газу в Україну. Мито була обнулене, як наслідок,знижка склала 30% від контрактної ціни газу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK