Ъ: Сайти фінансових пірамід можуть заблокувати за рішенням суду

Ъ: Сайти фінансових пірамід можуть заблокувати за рішенням суду
Фото Корреспондент

Інтернет-провайдери згодні обмежувати доступабонентів до веб-ресурсів порушників, але у самій системі МММ-2011 готовіпрацювати і без сайту - використовуючи тільки особисті зв'язки учасників, зазначаєтьсяу статті. Нова норма також може бути застосовна до веб-сторінок інших компаній –тих, що працюють на ринках Forex і здійснюють "покупки у групах".

Парламент підключився до боротьби з фінансовоюпірамідою МММ-2011 у легітимності якої раніше засумнівалися чиновникиДержфінпослуг та Антимонопольного комітету, а також ПриватБанк, пише газета.Народні депутати Олександр Фельдман (Партія регіонів) та Олег Гейман (групаРеформи заради майбутнього) запропонували розширити у ст. 39 закону Протелекомунікації повноваження операторів і провайдерів телекомунікацій. Тепервони "зобов'язані на підставі рішення суду обмежувати доступ своїхабонентів до ресурсів, через які здійснюється діяльність з надання фінансовихпослуг без ліцензій", сказано у проекті N9232, оприлюдненому у п'ятницю насайті парламенту.

У системи МММ-2011 є сайт, однак вінзнаходиться у доменній зоні. Com - поза українською юрисдикцією - і не можебути закритий, підкреслює видання. Після прийняття закону Держфінпослуг зможечерез суд закрити українцям доступ до веб-ресурсу системи, яка не має ліцензії.Зокрема, інтернет-провайдери заблокують доступ до веб-сторінки МММ-2011, ателефонні оператори - до номерів фіксованого чи мобільного зв'язку організації.

"Це зробить неможливою діяльністьфінансових пірамід в Україні для обману легковажних громадян черезінтернет-ресурси", - вважають депутати. Досі оператори обмежували доступабонентів до сайтів лише у випадку поширення останніми дитячої порнографії,зазначає КоммерсантЪ-Украина.

Провайдери готові до виконання нової норми,якщо вона вступить у силу. "Технічна можливість обмеження доступу за умовинадання судом відповідного рішення і конкретної адреси ресурсу дійсно існує.Виконання закону не потребуватиме додаткових витрат з боку провайдера", -розповів прес-секретар телекомунікаційної групи Vega Андрій Воловник.

Втім, засновник МММ-2011 не побоюється проблему зв'язку з можливим блокуванням його сайту. "Немає нічого складного утому, щоб через проксі-сервери потрапити на будь-який ресурс. Цього тількидепутати Партії регіонів, напевно, не знають. Нехай узаконять свій непрохіднийідіотизм, а потім я його прокоментую", - заявив КоммерсантЪ-Украина СергійМавроді.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK