Порятунок економіки Європи коштуватиме понад два трильйони євро - економіст

Порятунок економіки Європи коштуватиме понад два трильйони євро - економіст
Reuters

"Я дуже боюся, що ситуація виходить з-підконтролю, - заявив Рубіні в інтерв'ю агентству Bloomberg. - Необхіднорозгорнути "величезну базуку", обсягом не менше 2 трлн євро, однак ізцим можна чекати ще три місяці, необхідно зробити це в найближчі кілька тижнів".

Європейські лідери намагаються боротися зборговою кризою в регіоні відразу на декількох фронтах: прагнуть погасити кризув Греції, а також запобігти поширенню проблем на Італію та Іспанію і захиститибанки від кредитних ризиків.

За словами Рубіні, проблема не в тому, щоГреція неплатоспроможна, а в тому, що криза може торкнутися таких великихєвропейських економік, як Італія та Іспанія.

"Ці країни занадто великі, щоб можна булодопустити їх крах, але вони також занадто великі, щоб їх можна було врятувати,- зазначив Рубіні. - Італія та Іспанія вже втратили довіру ринків черезпроблеми з ліквідністю".

"Необхідно зробити величезні кроки длязапобігання ситуації масової некредитоспроможності держав єврозони, - сказав експерт.- Наслідки європейської боргової кризи можуть виявитися набагато гіршими занаслідки краху інвестбанку Lehman Brothers у 2008 році".

У понеділок міністри фінансів країн єврозонина зустрічі в Люксембурзі знову спробують оцінити загрозу дефолту Греції таобговорять можливість збільшення фонду фінансової стабільності, а також способизахисту банків від боргової кризи в регіоні.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK