Новий глава Apple відкрив довгоочікувану прес-конференцію

Новий глава Apple відкрив довгоочікувану прес-конференцію
АР

Нинішняпрес-конференція проходить у каліфорнійському місті Купертіно, в якомурозташовується штаб-квартира компанії, замість Сан-Франциско, де Apple затрадицією представляла свої найбільші новинки. Можливо, відносно невеликий залнеподалік звичного офісу був обраний саме для зручності Кука, який не маєвеликого  досвіду проведення подібнихпрезентацій.

Кук і раніше бравучасть у презентаціях Apple, але представляти по-справжньому знакові продуктийому ще не доводилося. Публічний дебют нового керівника компанії особливоважливий, оскільки чутки приписують неабияку частину успіху Apple - найдорожчоїкорпорації в світі – особистому шарму колишнього генерального директора.

Тім Кук зайнявпосаду гендиректора Apple після того, як засновник компанії Стів Джобс оголосивпро свій відхід 24 серпня. Кук і раніше тимчасово виконував обов’язки главикомпанії, коли Джобс брав відпустки за станом здоров’я. Сам Стів Джобс, підкерівництвом якого Apple стала найдорожчою корпорацією світу, продовжуєпрацювати на посаді голови ради директорів.

Всуперечпобоюванням, призначення Кука було сприйняте інвесторами доброзичливо. В кінцівересня - менш ніж через місяць роботи під керівництвом нового гендиректора -акції Apple досягли історичного для компанії максимуму. На думку експертів,"ера Кука" розпочнеться лише приблизно через п’ять років, анайближчим часом новий глава Apple дотримуватиметься довготривалого плану,створеного спільно з Джобсом. На відміну від харизматичного Джобса, який легкозахоплювався новими ідеями, 50-річного Кука характеризують як хорошогобізнесмена, що вміє налагодити роботу і грамотно оптимізувати усі процеси. ЯкщоКук доведе свої здібності не лише в офісі, але і на сцені, це остаточнопереконає інвесторів у правильності вибору нового глави Apple.

Хоча компанія доостаннього моменту тримає у таємниці предмет анонсу, головним героємпрес-конференції має стати нове покоління iPhone. Раніше компанія витримуваларічний цикл оновлення смартфона, виводячи на ринок чергову модель популярногопристрою у червні-липні, проте цього року традиція біла порушена. Четверте поколіннясмартфона від Apple з’явилося в червні 2010 року. Хоча з тих пір компаніявипустила модифікацію iPhone 4 для CDMA-мереж, необхідність оновлення назрілавже давно.

За неофіційноюінформацією, технічні характеристики iPhone 5 дозволять апарату встати в одинряд з топовими смартфонами на конкуруючій платформі Google Android. Імовірно,новий iPhone отримає більший дисплей, двоядерний процесор Apple A5 (вжевикористовується в планшеті iPad 2), розширену вдвічі у порівнянні з колишньоюмоделлю оперативну пам’ять, якіснішу камеру з 8-мегапіксельним сенсором. А новаверсія операційної системи iOS 5 вдосконалить інтерфейс смартфона і додастьінтеграцію з фірмовим сервісом iCloud.

Очікується, що впродаж новий апарат надійде у середині жовтня.

Пряму трансляціюпрезентації нового iPhone можна переглянути на сайті ТЕХНО bigmir)net.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK