Росія почала передачу Україні технологій виробництва ядерного палива

Росія почала передачу Україні технологій виробництва ядерного палива
Reuters

Як повідомляє УНІАН, передачу технологій виробництваядерного палива розпочато на етапі розробки ТЕО у вигляді передачітехнологічних вихідних даних. "Крім того, започатковано розв'язанняпроцедурних питань з оцінки технологій, попередні переговори з потенційнимиоцінювачами вже проведені", - сказано в повідомленні.

За попередніми оцінками, вартість заводу складе $ 300-350млн. Остаточна сума буде визначена після закінчення і затвердження ТЕО.Російська сторона готова забезпечити доступ до 60% фінансування від загальноївартості заводу.

Віце-президент паливної компанії ТВЕЛ Василь Константинов,коментуючи хід будівництва заводу з фабрикації ядерного палива на територіїУкраїни, повідомив, що сторони діють за розробленим і узгодженим графіком.

"Російські та українські офіційні особи найвищого рівняпрацюють в тісному контакті, ми відчуваємо чітку політичну підтримку обохсторін. Саме виробництво буде запущене через три роки після затвердженняТЕО", - зазначив Константинов.

Крім того, він додав, що безпосередньо процедура ТЕОзавершена до цього моменту на 90% і буде закінчена до кінця 2011 року.

"Залишилися тільки невеликі технічні питання", - додавКонстантинов.

У свою чергу, генеральний директор ГК Ядерне паливо УкраїниТетяна Амосова також заявила, що, на її думку, "основні питання вжевирішені".

Нагадаємо, у вересні Василь Константинов прокоментувавінформацію, що з'явилася в ЗМІ, про те, що російська сторона, всуперечдомовленостям, не поспішає передавати Україні технологій з виробництва ядерногопалива, необхідні для будівництва заводу з фабрикації паливних елементів дляукраїнських АЕС.

"Передача технології передбачена нашими зобов'язаннями,які ми давали в рамках виграного тендера, і сьогодні ніхто не ставить підсумнів, що наші зобов'язання будуть виконані. Питання в тому, коли будевиконано", - сказав Константинов.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK