МВФ: Подальшого збільшення фонду порятунку єврозони обсягом у 440 млрд євро чекати не варто

МВФ: Подальшого збільшення фонду порятунку єврозони обсягом у 440 млрд євро  чекати не варто
АР

Про це заявив директор Європейськогоуправління МВФ Антоніо Борхес. "Зараз якраз відбувається значне збільшенняобсягу коштів Фонду фінансової стабільності. Ми вважаємо, що це доцільно, і мине думаємо, що принаймні у найближчій перспективі є можливості подальшогозначного його збільшення", - сказав Борхес, відповідаючи на питання, чибачить МВФ необхідність у збільшенні розміру EFSF.

"Питання в тому, як найефективнішевикористовувати ці ресурси, оскільки якщо вони будуть використовуватисяцілеспрямовано і адресно, і якщо це призведе до повернення інвесторів на ринкиоблігацій, то проблема буде, по суті, вирішена для Іспанії та Італії, які, знашої точки зору, в нормальних ринкових умовах є платоспроможними", -зазначив директор Європейського управління МФВ.

Крім того, Борхес повідомив, що МВФ не ведепереговорів з російською владою або владою інших країн за межами ЄС про купівлюними облігацій EFSF.

"Наскільки мені відомо, не проводятьсяпереговори з російським урядом або якимось іншим урядом країн, що не входять вЄвропейський союз про інвестиції в Європейський фонд фінансової стабільності.EFSF залучає кошти з ринку, випускаючи облігації, на які, як правило, є доситьвисокий попит. Якщо російська влада або навіть приватний сектор захочутьпридбати ці облігації, це можна буде тільки вітати. Але це ринкові канали, іпрямі дискусії на цю тему не ведуться", - сказав Борхес.

Раніше повідомлялося, що на переговорах зпорятунку зони євро стали вимальовуватися риси нового плану запобіганняглибокій кризі в країнах з єдиною валютою. За даними Бі-бі-сі, ключовимипунктами плану порятунку євро можуть стати списання 50% державного боргу Греціїта збільшення розміру фонду Європейської фінансової стабільності (EFSF) з 440млрд євро до 2 трильйонів євро.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK