НБУ рятує Промінвестбанк від раптової кризи

НБУ рятує Промінвестбанк від раптової кризи
Reuters

"Рейдерська атака на банк викликала панічний настрій вкладників і дострокове відкликання внесків населення, що спричинило складнощі в проведенні платежів. У зв'язку із цим уряд НБУ, уважно вивчивши ситуацію, ухвалив рішення щодо рефінансування ліквідності банку сумою 5 млрд грн", - наголошується в повідомленні Нацбанку.

Нацбанк підкреслює, що Промінвестбанк є досить капіталізованим, здійснює прибуткову діяльність, зокрема, на початку вересня має прибуток 433 млн грн, і дотримується економічних нормативів і вимог банківського законодавства.

"Якість активів і кредитного портфеля в банку нормальне, банк формує резерви під активні операції повним обсягом", - йдеться в повідомленні банку.

НБУ пропонує вкладникам не піддаватися на штучні, ажіотажні провокації рейдерів і втримуватися від дострокового відкликання внесків. "Всі банки, які добре працюють, також можуть розраховувати на підтримку Національного банку", - наголошується в повідомленні Нацбанку.

Минулого  тижня на веб-сайті Промінвестбанку з'явилася інформація, що на нього тиснуть  рейдерські угруповання за участю високопоставлених чиновників великих державних структур: власників банку намагаються змусити до його продажу.

Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк (Промінвестбанк) засновано в 1992 році. До липня 2008 року серед його акціонерів не було осіб, що володіли більш як 10% статутного капіталу банку.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK