Янукович запропонував змінити законопроект про БТІ

Президент України Віктор Янукович розкритикував за багатьма пунктами прийнятий парламентом закон Про технічну інвентаризацію об'єктів нерухомого майна, застосував до нього право вето і запропонував свою більш ліберальну редакцію.
Янукович запропонував змінити законопроект про БТІ
АР
Якйдеться в пропозиціях Глави держави, розміщених на його сайті, поданий йому напідпис закон фактично зберігав монополію існуючих комунальних підприємств -бюро технічної інвентаризації (БТІ), оскільки вводив для інших учасників ринкувимогу про мінімальний статутний капітал 10 млн грн і не допускав до цієї діяльностіфізичних осіб-підприємців.

"Введенняпідходу, за яким технічна інвентаризація здійснюється відповідними суб'єктами вмежах окремої адміністративно-територіальної одиниці, фактично є обмеженнямдіяльності суб'єктів технічної інвентаризації за територіальнимпринципом", - зазначив також Янукович.

Вінтакож виступив проти надання органам місцевого самоврядування права ініціюватитехнічну інвентаризацію за скаргами фізичних та юридичних осіб про порушеннявласником нерухомості вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності.

Главадержави також виступив проти введення ліцензування діяльності з технічноїінвентаризації, вважаючи достатнім як держрегулювання цього ринку визначенняцентральним органом виконавчої влади з питань житлово-комунального господарстванормативів обчислення вартості послуг з технічної інвентаризації.

Януковичтакож вважає, що дані технічної інвентаризації повинні перебувати виключно вдержавній власності, а не комунальній.

Президентдодав, що переважна більшість положень закону, що надійшов на підпис, невизначає достатні і досконалі механізми правового регулювання і міститьвнутрішні суперечності.

Згідноіз запропонованою Главою держави редакцією законопроекту, суб'єктами, якіпроводять технічну інвентаризацію, є фізичні особи - підприємці, а такожюридичні особи незалежно від їх організаційно-правової форми та формивласності, у складі яких працює хоча б один виконавець робіт з технічної інвентаризації.

Ранішесьогодні повідомлялося, що Президент України Віктор Янукович повернув доВерховної Ради три закони зі своїми пропозиціями.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK