Ъ: Коломойський і Буряк можуть звести в Києві дві арени, борючись за право прийняти Євробаскет-2015

Бізнесмени Ігор Коломойський і Дмитро Буряк борються за право будівництва баскетбольної арени в Києві до чемпіонату Євробаскет-2015. Партнери повинні були реалізувати проект спільно, але компанія UBI Коломойського самостійно будує арену на території заводу Київгума, пише Коммерсантъ-Украина в статті Корзина раздора.
Ъ: Коломойський і Буряк можуть звести в Києві дві арени, борючись за право прийняти Євробаскет-2015
devision.com.ua

За даними газети, в компанії United BasketballInvestments (UBI) планують побудувати баскетбольну арену на територіїколишнього заводу Київгума (Голосіївський проспект, 6). Місткість арени для проведеннябаскетбольних матчів становить 15 тис. осіб. Для інших видів спорту (таких якхокей, кінний спорт) - близько 13 тис. осіб.

Крім того, як концертний майданчик (аренатрансформується зі спортивної в концертну за 8 год) майбутній комплекс здатнийприйняти 12,5 тис. осіб.

Будівництво об'єкта ведеться в рамкахпідготовки до чемпіонату Європи з баскетболу Євробаскет-2015. Арена компаніїUBI коштуватиме близько $100 млн, з них $75 млн складе кредит держбанку.Земельна ділянка належить баскетбольному клубу Будівельник, яким володіє групаПриват Коломойського.

Генпідрядник будівництва - компанія Альтіс-Холдинг(будувала зокрема новий термінал аеропорту Львів у рамках підготовки доЄвро-2012) Олександра Глімбовського. Девелопером будівництва київської арениповинна була стати компанія DeVision бізнесмена Буряка, проте директор UBI ОлегБичков розповів, що вона більше не є партнером його компанії.

За його словами, навесні належна девелоперу40% частка в UBI була викуплена компанією Летроні Ігоря Коломойського. Іншачастка належить п'яти баскетбольним клубам - Києва, Одеси, Львова,Дніпропетровська та Івано-Франківська. Тоді ж була змінена локація об'єкта -спочатку планувалося, що арена буде побудована на Столичному шосе в складікомплексу Домосфера.

Водночас у компанії DeVision Буряка обіцяютьпобудувати власний комплекс на Столичному шосе. У DeVision заявили, щопретендують на участь у будівництві об'єктів до Євробаскету-2015. "У нашихпланах щодо Київ Арени нічого не змінилося. Проект був задуманий кілька роківтому, і якщо ми щось плануємо, то ми обов'язково це будуємо", - зазначила директор з маркетингу DeVision Катерина Старунська.

Директор з розвитку проектів девелоперськоїкомпанії Стокман Сергій Овчинніков вважає, що дві баскетбольних арени - цезабагато для Києва. За його оцінками, такий об'єкт окупається досить довго -більше 10 років. "Але завдяки багатофункціональності такі арени можутьпрацювати цілий рік. Тому зараз ми розглядаємо можливість будівництва такогокомплексу в складі нашого проекту Balaklava Green в Севастополі", -відзначає він.

Варто відзначити, що рішення про те, на якійарені будуть проводитися матчі, приймає FIBA ​​Europe (європейське відділенняМіжнародної федерації баскетболу). Бичков додає, що при цьому в FIBA ​​Europeбудуть враховувати рекомендації комітету Євробаскет-2015. І DeVision, і UBIпідписали договір про наміри з комітетом Євробаскету-2015 з будівництва арени вКиєві.

Нагадаємо, що на підготовку чемпіонату будепотрібно 7,06 млрд грн державних коштів та 4,3 млрдгрн приватних, з яких 25% - власні кошти інвесторів, а 75% - позикові. Відсоткиза такими позиками уряд обіцяє компенсувати, інвестори будуть виплачуватитільки тіло кредиту протягом п'яти років.

Євробаскет-2015 проходитиме в Україні увересні 2015 року. Матчі пройдуть у шести містах: Харкові, Одесі, Львові,Донецьку, Дніпропетровську та Києві. Чемпіонат триватиме 20 днів, протягом якихвідбудеться 90 матчів за участю 24 національних збірних європейських країн.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK