Росія заборонила постачання українських цукерок

Російська санітарна служба ввела заборону на постачання в країну продукції провідної української кондитерської компанії - Roshen.
Росія заборонила постачання українських цукерок
АР

Про це повідомив керівникРосспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"На жаль, наші підозрисправдилися, про що ми щиро шкодуємо. Виявлені порушення дають нам підставиставити питання про введення заборони на ввезення всієї продукції даноїфірми", - сказав чиновник.

За його словами, були данівказівки митним органам про заборону ввезення на територію нашої країникондитерських виробів компанії Roshen.

За словами Онищенка,Росспоживнагляд відібрав для експертизи з торгових мереж Москви кондитерськупродукцію, вироблену на чотирьох фабриках компанії "Рошен" - київській,вінницькій, маріупольській і кременчуцькій.

Російський одіозний чиновник прицьому додав, що його відомство дійшло висновку, що продукція не відповідаєзаявленим параметрам.

"Порушено вимоги до якості ібезпеки. Є підстави говорити про системні порушення чинного в нашій країнізаконодавства про захист прав споживачів", - повідомив він.

Зокрема, наголошує Онищенко,відомий своїми різкими заявами на адресу України, продукція Вінницькоїкондитерської фабрики Конафетто нібито не відповідала нормативам за вмістомжирів і органолептиці.

"Цукерки Монблан ізшоколадом Київської кондитерської фабрики і цукерки Монблан крем-праліне зподрібненим горіхом, карамель з молочною начинкою Молочна крапля Кременчуцькоїфабрики, чорний шоколад Рошен Вінницької фабрики, цукерки Вар'єте з вершковимкремом та хрусткими кульками мали численні відхилення за показниками якості ітак далі", - сказав Онищенко.

Крім того, він наполягає, щоросіяни знайшли в молочному шоколаді бензопірен, що є ознакою "серйознихпроблем, пов'язаних із забезпеченням безпеки даного виду продукції".

Нагадаємо, що 11 липня Онищенкозаявив, що останнім часом все більшу тривогу у служби викликає якістькондитерських виробів, що надходять з України. У першу чергу, питання викликалапродукція компанії Roshen.

Того ж дня підконтрольна ПетруПорошенку корпорація Roshen заявила, що не отримувала офіційних претензій збоку Росспоживнагляду щодо якості продукції, що поставляється на ринокРосійської Федерації і Митного союзу.

Roshen спростовує такізвинувачення, стверджуючи, що компанія "завжди дотримувалася всіх правилсертифікацій на кондитерську продукцію і виконувала всі необхідні санітарнінорми, дотримуючись вимог державної нормативної документації України іРосійської Федерації", - йдеться в повідомленні компанії.

Примітно, що це не першапретензія Росспоживнагляду до продукції, що поставляється з України. Зокрема,раніше Росспоживнагляд вводив заборону на постачання українського сиру. Після низкиузгоджень поставки сиру відновилися.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK