Нова заявка Газпрому повторює попередню

Нова заявка Газпрому повторює попередню
Reuters

Так, в українській компанії ще раз зазначили, що Нафтогаз пропонує Газпрому для виконання його заявки подавати газ в українську газотранспортну систему (ГТС) через ГВС Писарівка (Ростовська обл.) та ГВС Валуйки (Бєлгородська обл.) замість запропонованої російською компанією ГВС Суджа (Курська обл.).

Нагадаємо, Нафтогаз України ще на початку тижня заявив про неможливість технічно реалізувати заявки на транзит обмеженого обсягу газу, що подається Газпромом в якості експерименту, за нетрадиційними маршрутами через вимушену роботу української ГТС в реверсі на окремих ділянках після повного припинення Газпромом постачань газу 6-7 січня.

Тоді НАК звернулася до Газпрому із пропозицією подати зазначений обсяг газу з інших ГВС, а також відновити транзит по всіх напрямках і в колишніх обсягах - понад 300 млн куб. м на добу і підписати відповідну тимчасову технічну угоду. Однак російська сторона поки що ігнорує ці пропозиції.

Крім того, європейський комісар з енергетичних питань Андріс Пібалгс повідомив у середу, що європейські експерти підтвердили, що використання пропонованого Росією маршруту є складним, чи взагалі неможливим.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK