Медведєв: Ющенко не дав відповідь на пропозицію про створення консорціуму з газу

Медведєв: Ющенко не дав відповідь на пропозицію про створення консорціуму з газу
Reuters

"Ось цей консорціум не вимагає від України жодних витрат, тобто передача газу міжнародному консорціуму не потребує оплати з боку України у негайному режимі", - сказав Медведєв на зустрічі з віце-прем’єром Ігорем Сєчиним у своїй підмосковній резиденції у п’ятницю.

За його словами, це дозволить негайно вирішити проблеми, що виникли.

"Я сподіваюся, що таку пропозицію почують наші колеги", - зазначив президент РФ.

Медведєв підкреслив, що ідея створення міжнародного консорціуму з європейських компаній, які могли б володіти правами на газ, який буде закачаний у трубопровідну систему України для підтримки нормального тиску, була запропонована українському Президентові Віктору Ющенку.

"Він не дав на неї відповіді", - додав Медведєв.

Сєчин доповів президентові, що Україна відмовилася подавати Молдові, Словаччині і Болгарії газ зі своїх газових сховищ.

"Спроби реалізувати вашу пропозицію з газообмінних операцій, направлених на підтримку першочергових потреб Молдови, Болгарії і Словаччини, також не завершилися успіхом. За інформацією, яку ми отримали з Києва (там перебував президент Словаччини, який робив спроби здійснити газообмінні операції), українські колеги відмовилися, не зважаючи на передану інформацію на технічному рівні від заступників глав Нафтогазу і Газпрому про технічну можливість проведення цієї операції", - сказав Сєчин.

Як повідомлялося, російською стороною і балканськими країнами було запропоновано Україні поставити газ зі своїх природних газових сховищ з подальшим відшкодуванням цього газу Газпромом, оскільки ці країни гостро потребують енергоносіїв.

Раніше глава уряду РФ Володимир Путін ще раз виступив з пропозицією створити консорціум газових компаній для забезпечення транзиту.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK