Сировинний ринок закрився зростанням

Сировинний ринок закрився зростанням
abok.ru

"Ціни на нафту сформували висхідну криву, де нафта з поставкою у кінці року коштує дорожче спотової ціни. Зокрема, нафта з поставкою у березні коштує на 6,06 доларів більше, ніж нафта з поставкою у лютому (спред був навіть більшим) ", - пояснює керуючий активами Astrum Investment Management Олег Неплях.

За словами експерта, така кон'юнктура на ринку дає суттєвий простір для спекулятивних операцій, що, у свою чергу, викликає цінові стрибки. У даному разі інвестори активно продавали довгострокові контракти і закривали позицію покупкою короткострокових контрактів, що і викликало зростання останніх, пояснює Неплях.

Водночас, відзначає експерт, говорити про фундаментальні передумови до росту поки рано - мова йде про тимчасові цінові коливаннях.

Глобальна економіка знаходиться не в найкращому стані, і прогноз споживання нафти в 2009 році від International Energy Agency негативний - попит на нафту скоротиться другий рік поспіль.

Ціна на золото також виросла в п'ятницю на тлі ослаблення долара.

Вартість сировинних товарів і валюти США, як правило, негативно корелює, і зростаючий протягом минулого тижня долар чинив істотний ціновий тиск на ринок сировини.

"У п'ятницю фактор зниження ставки ЄЦБ вже відіграв, і на валютному ринку відбулася корекція валютної пари долар / євро, що дало можливість золоту вирости. Підтримку золоту надало також зростання на фондовому ринку, який за поточних умов визначає рівень оптимізму інвесторів ", - говорить Неплях.

Лютневий ф'ючерс на золото виріс на $ 32,6 за унцію до $ 839,9 за унцію. У короткостроковій перспективі подальшого росту цін на золото будуть перешкоджати дефляційні очікування, а також досить сильні позиції долара проти євро, з огляду на зростаючі проблеми Єврозони.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK