Білорусь хоче побудувати новий газопровід для збільшення транзиту газу з РФ

Білорусь хоче побудувати новий газопровід для збільшення транзиту газу з РФ
Reuters

"Білорусь вважає, що з економічної точки зору найбільшу ефективність являє проект будівництва газопроводу Ямал-Європа-2. Наголошую, що для реалізації цього проекту у нас вже є необхідна договірно-правова основа, вирішені питання землевідведення ", - сказав він.

Сидорський також зазначив, що існує можливість введення другої нитки в експлуатацію окремими ділянками шляхом підключення до технологічних перемичок на першій нитці і, відповідно, поступового зростання транзиту російського природного газу вже в ході будівельних робіт і, таким чином, збільшення поставок газу в Європу в максимально короткі терміни.

Крім того, прем'єр-міністр Білорусі підкреслив, що білоруська сторона готова взяти на себе зобов'язання за узгодженням будівництва Ямал-Європа-2 з Польщею та Німеччиною в інтересах транзиту російського газу.

"Білорусь не ставить під сумнів право Росії з прокладання нових маршрутів доставки енергоресурсів своїм європейським партнерам. Однак ситуація, що склалася, показує, що додаткові надійні потужності для транзиту потрібні якомога швидше ", - вважає він.
Також Сидорський зазначив, що проекти Північний потік і Південний потік, які розглядаються Російською Федерацією, можуть бути реалізовані не раніше 2012 року, а Ямал-Європа-2 може бути введений в експлуатацію вже через 1-1,5 року при значно менших фінансових витратах.

"Нашому союзнику - Росії - ми готові запропонувати максимально вигідні умови проекту будівництва газопроводу Ямал-Європа-2. Переговори можна почати в будь-який час. Готові до відповідного діалогу і з європейськими партнерами ", - заявив глава білоруського уряду.

Як повідомлялося, Білорусь на Московській міжнародній конференції з газового питання у суботу, 17 січня, підтвердила свої зобов'язання щодо забезпечення надійного транзиту російського газу споживачам в Європі.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK